Hannah Graaf, som tävlar med låten Naughty boy, säger att om det blir nån tuttchock i melodifestivalen är det inte hon som kommer att stå för den i så fall. Folk tror säkert att jag kommer att stå och klatscha nån på rumpan.
Hannah Graaf, som tävlar med låten Naughty boy, säger att om det blir nån tuttchock i melodifestivalen är det inte hon som kommer att stå för den i så fall. Folk tror säkert att jag kommer att stå och klatscha nån på rumpan.

Hannah Graaf: "Jag tyckte att mina bröst var för små"

Publicerad
Uppdaterad
Att stora tuttar och blont hår skulle vara detsamma som lågt IQ är en myt som inte stämmer in på Hannah Graaf.
För Fredag berättar melodifestivaldebutanten om fördomar, utviken och det nya singellivet.

Hannah är en superkvinna

. Eller vad sägs om förmågan att driva ett eget företag samtidigt som hon tar sig igenom separationen från exmaken Daniel Boudal, planerar koreografi och framträdande inför melodifestivalen, hämtar ungarna på dagis och gör intervjuer och plåtningar enligt löpande bandprincip. Och att dessutom hinna med att se extremt bra ut. Naglarna är perfekta, kroppen slank och håret... tja, håret lider faktiskt av tillfällig fakeblondin-problematik. - Ja gud, nu är jag avslöjad, säger Hannah skrattande och pekar mot den mörka utväxten i hårbotten. Men det ska jag fixa till innan det är dags att kliva upp på scenen. Det är värdelöst, men ändå lätt hänt att kategorisera människor. Gjorda bröst, blont hår och utvik är attribut som snabbt placerar tjejer i osmickrande bimbofack. - Ja, det där har förföljt mig i alla år men jag orkar inte längre försöka motbevisa och plugga svåra termer för att verka smart i intervjuer.

Den Hannah som

tillsammans med syrran Magdalena turnerade landet runt finns inte längre. - Det var en galen och rolig tid, men jag kan inte påstå att jag saknar det livet. Jag minns då att jag hade så otroligt skev kroppsuppfattning och fastän mina bröst var så sjukt stora tyckte jag ändå att de var i minsta laget och stoppade strumpor i behån. Då blev jag glad om någon kommenterade mina bröst, i dag skulle jag nog ge personen som sa något en smäll i stället. De senaste åren har jag mest varit med familjen hemma i Kungsängen och det har fått mig att ändras en hel del. Visst kan jag tycka att många beslut som jag fattade då var lite dumma; jag borde nog inte gjort vissa utvik. Samtidigt ångrar jag ingenting, det vore bara slöseri med tid. Men jag kommer aldrig vika ut mig naken igen, inte ens för riktigt mycket pengar.

I stället väntar

ett nytt liv som schlagerartist: - Jag tvekade länge innan jag ställde upp, men nu känns det jättebra, även om jag är otroligt nervös. Jag räknar inte med att vinna utan tävlar i min egen övervinna-min-dåliga-självkänsla-kategori. Det känns som en skön nystart. Jag fick en urklippsbok av mamma i julklapp och nu blir det väl första gången jag kan spara bilder som hon också är stolt över. Med det menar Hannah att om årets melodifestival kommer att bjuda på tuttchock kan vi vara säkra på att det blir någon annan än hon som kommer att stå för den. - Ja, jag kan ju tänka mig vad folk tror när de hör att jag ska framföra en låt som heter "Naughty boy"; säkert att jag kommer att stå där och se porrig ut och klatscha någon på rumpan. Men framförandet kommer snarare att vara cocktailglamouröst än sexigt.

Sedan fyra månader

har Hannah varit separerad från sin före detta man Daniel. Och trots comebacken och alla möjligheter till röjigt singelös känner sig Hannah fortfarande mest sugen på hemmaliv. - Jag och Daniel älskar fortfarande varandra och det var ingenting särskilt som hände som gjorde att vi fattade beslutet att gå skilda vägar. Just därför kan det ibland kännas svårt att gå vidare och jag är inte redo att träffa någon ny än. Jag kan inte ens tänka på det sättet. Jag får ångest bara av tanken på att vara ute på krogen och förresten har jag lärt mig att det knappast är där man träffar kärleken. När det blir dags ska jag nog börja leta på biblioteken i stället. För vem vet, livet har olika faser, och kanske att jag så småningom träffar någon ny. Någon ensam bitter kattkärring vill jag ju inte bli.
XXX

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag