Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanna Ferms oväntade stöd i SVT: ”Visste inte”

Hanna får besök av ”Kläffa” i publiken under Melodifestivalen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Hanna Ferm återvänder till Melodifestivalen utan duettpartnern Liamoo, och sjunger om tuffa erfarenheter i sitt bidrag ”Brave”.

”Idol”-tvåan är en av de som spås slåss om att vinna tävlingen – en press hon försöker slå ifrån sig.

– Man får också mer skinn på näsan, och fokuserar på det jag ska göra, säger Hanna Ferm.

Hon är bara 19 år, men har redan hunnit komma tvåa i ”Idol”, och är nu en av favoriterna i årets Melodifestival. Efter att ha landat på en tredjeplats förra året med duetten ”Hold you” tillsammans med Liamoo, väljer nu Hanna Ferm att stå på egna ben.

I ”Brave” sjunger hon om att ta sig ur en tung period.

– För mig handlar den mycket om när man känner att man känslomässigt har befunnit sig i en dal, och är på väg ur det. Och styrkan att man vågar känna sig stark i sig själv igen, och inte låta sig begränsas av sina egna hjärnspöken framför allt.

Har du egen erfarenhet av det?

– Absolut, många gånger. Det finns både i större och mindre skala, skulle jag säga. I livet har jag absolut haft perioder där jag har mått sämre, och så. Men det här handlar mer om de lite mindre grejerna, att man inser att man begränsar sig gör vad någon annan ska tycka. Att våga lita på sin magkänsla och vad man själv känner, för det är ens eget liv liksom, det är man själv som ska leva det.

Att hon är favorittippad i år igen är något hon tar med en klackspark, och inte vill fokusera för mycket på – även om det är bekant från året innan.

– Man får också mer skinn på näsan, och fokuserar på det jag ska göra. Det enda jag kan göra är att göra så bra jag kan och njuta på scenen. Det måste jag påminna mig själv om hela tiden, att jag vill njuta på scenen. Om jag inte gör det, då kommer det inte kännas bra efteråt.

– Men det är klart man vill till Eurovision.

Oväntade stöder

På lördagen kommer hon inte bara ha vänner och familj som hejar på henne i publiken – mannen hon förlorade ”Idol” mot kommer också och stöttar henne oväntat.

– Jag fick veta för någon dag sedan att Chris Kläfford och hans tjej ska komma ner, det visste jag inte ens, så det var kul.

Hanna Ferm om tuffa perioden: ”Satt på toaletten och var själv”

Berättar att hon blev utfryst som barn.