Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanna Ferms bidrag i årets Mello – vara sin egen hjälte

Hanna Ferm beskriver årets bidrag som poppig med mer attityd Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Förra året tävlade Hanna Ferm tillsammans med Liamoo. Foto: OLLE SPORRONG

Popartisten Hanna Ferm, 19, är välkänd från tv-rutan sedan år tillbaka. I fjol medverkade hon för första gången i ”Melodifestivalen”. 

Nu är hon tillbaka.

Som 13-åring medverkade popartisten Hanna Ferm, 19, uppvuxen i Pixbo utanför Göteborg, i TV4's ”Talang Sverige” 2014. Där tog hon sig hela vägen till andra delfinalen i tävlingen. Samma år vann Jon Henrik Fjällgren med sin kända jojk. Men hennes artistresa slutade inte där. 

Hon var bara 16 år gammal när hon sökte till ”Idol” 2017. Där tog hon sig till final och hamnade på en andraplats, med Chris Kläfford som vinnare. 

Två år senare debuterade hon i ”Melodifestivalen” tillsammans med Liamoo, 22, med låten ”Hold you”. Duon gick direkt vidare till den stora finalen, där de kom trea. 

Nu på lördag går hon upp på melodifestivalscenen för andra gången, i den sista deltävlingen i Malmö, med låten ”Brave” skriven av David Kjellstrand, Jimmy Jansson och Laurell Barker. 

Vad gjorde Hanna Ferm efter Idol? 

Efter Idol drog Hanna i väg på turné till olika svenska städer och i februari 2018 släppte hon debutsingeln ”Never mine”. Under sommaren samma år släppte hon även den uppföljande singeln ”Bad Habit”. 

Vad handlar årets bidrag i Mello om? 

Hanna beskriver årets bidrag som mer poppig och med mer attityd och att det skiljer sig från fjolårets bidrag, skriver nyhetsbyrån TT.  

Texten till låten handlar om att man ska våga möta sina rädslor, att vara sin egen hjälte och att göra sig av med det förflutna som inte längre gynnar en. 

”They won’t be holding me down no, I put them back in the ground so”, sjunger artisten bland annat i låten. 

Är Hanna Ferm och Liamoo ett par? 

Under Idol 2017 fick Hanna Ferm sjunga duett med Liamoo, vinnaren från året innan. Jurymedlemmen Kishti Tomita tyckte att det fanns en påtaglig magi mellan dem. 

Det var inte först än de tävlade tillsammans i ”Melodifestivalen” förra året som det spekulerades i om att de två var ett par. Men både Hanna Ferm och Liamoo förnekar ryktena och säger att de bara är goda vänner.

Nanne Grönvall är inte bara med och tävlar – hon har även skrivit en av låtarna