Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hanna Ferm och Liamoo: Så styr de sitt kärleksspel

All in: ”Jag kan inte gå upp på en scen och låtsas någonting”, sa Hanna Ferm om att framföra en kärleksduett på scenen. Foto: OLLE SPORRONG
2018: Efterfest med Mello 2018 i Göteborg, när Liamoo tävlade. Foto: OLLE SPORRONG

Ska 2019 bli året då Hanna Ferm, 18, vinner Melodifestivalen med Liamoo, 21? 

Och hur är det med kärleken – kan de bara vara vänner?

Det börjar verka kärlek banne mig, hoppas många mellofans.

Vem är Hanna Ferm?

Hanna Alma Beata Ferm är född 2000 i Pixbo i Västergötland, utanför Göteborg. Har ni hört orten förr, så kanske det beror på både dam- och herrlaget spelar i översta innebandyserierna.

https://youtu.be/_OKwzqIPJIM

2014, när Hanna var 13, gick hon till delfinal i Talang. I klippet ovan sjunger hon  Whitney Houstonlåten ”I have nothing” och fick veta av jurymedlemmarna Shirley Clamp och Robert Aschberg att hon väl hade något stort.

Vann gjorde en annan Mellobekant, nämligen den 13 år äldre finalisten Jon Henrik Fjällgren.

Hanna Ferm, 16, chockar Idoljuryn

https://youtu.be/CsGReJpjuNU

Tre år senare ställde den då 16-åriga Hanna Ferm upp i Idol. Efter första audition gick hon vidare med ett nödrop, men när det sen blev dags för solosång hände något annat:

– Jag drömmer om att stå på en jättestor scen med 100 000-tals människor i publiken. Det som gör mig mycket mer nervös är att stå framför fyra jurymedlemmar. Jag tror inte ens att de gillar mig alls, säger hon i klippet ovan i TV4.

Låten var ”Say you won't let go” som James Arthur gjort. Hon tappade bort texten, men gjorde succé där för att sedan charma tv-tittarna hela vägen till finalen i Globen, där Chris Kläfford till slut vann.

https://youtu.be/BcBKUm-qFRc

Första duetten med Liamoo i Idol

I nionde veckan av Idol 2017 fick Hanna Ferm sjunga en duett med en gammal Idol och teamades ihop med 2016 års vinnare Liamoo. Tillsammans sjöng de Airana Grande-låten ”Love me harder” där jurymedlemmen Kishiti Tomita visade att hon fick ståpäls

– Ni har en sån fantastisk magi tillsammans, sa Kishti.

– Vilken kärlekssaga! Det blev väldigt hett här i studion, sa jurymedlemmen Nikki Amini och fick alla att skratta.

Hanna Ferm förnekar att de är tillsammans som ett par

I år sjunger Hanna Ferm duett med Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, 21. När Expressen är med på repetitionerna står de nära varandra hela tiden, och håller händerna. Men på en direkt fråga ger Hanna Ferm ett tydligt svar:

– Vi är inte ett par. I framtiden vet man aldrig. Vi är unga, säger Hanna Ferm, i Expressen.

Samtidigt säger partnern Liamoo:

– Jag hade inte sagt nej. Men det är inget som har hänt än, säger Liamoo. 

I nästa andetag berättar Liamoo att han faktiskt dejtar en person:

– Jag träffar ju någon. Men vem det är spelar ingen roll, säger han.

 

LÄS MER: Hanna Ferm och Liamoo berättar sanningen om sin relation 

 

https://youtu.be/JXrtSga7vKA

Hanna Ferm och Bragi Bergsson

När det blev känt att Hanna Ferm skulle tävla i Melodifestivalen med Liamoo undrade många varför det inte är med fotbollsspelaren Bragi Bergsson?

Anledningen var ett känslofyllt idolframträdande i Idol 2018 när Hanna kom in i kändisduetten. Tillsammans sjöng de Jennifer Warnes och Joe Cockers ”Up where we belong” från filmen ”En officer och en gentleman”.

Även då surrade romansrykten, även då avfärdades de:

– Man vill ju alltid föra fram buskapet, jag vill alltid göra allting äkta. Jag kan inte gå upp på en scen och låtsas någonting. Jag känner det jag sjunger när jag är på scenen, sa Hanna Ferm efter framträdandet till Expressen

Vem är Liamoo?

Per Liam Pablito Cacatian Thomassen är född 1997 i Lidköping och bor nu i Göteborg. Han vann Idol 2016 och kom sexa med låten ”Last Breath”  i finalen i Melodifestivalen 2018, året då Benjamin Ingrosso vann med ”Dance you off”.

Men hur var det med kärlekryktena om honom och Hanna Ferm? I Expressen berättade han 2018 om hur pratet kom i gång. Och att allt startade som en bluff:

– Det var faktiskt lite av en plan. Vi skulle göra en kärlekssång och jag sa till henne att vi verkligen måste gå all in för att få till det bra. Vi ska gå så all in på det att folk tror att vi är tillsammans, sade han 2018.

Efter att ha stängt och låst kärleksdörren satte han tillbaka nyckeln i låset:

– Än så länge är det ingenting men man vet aldrig vad framtiden bjuder på. Vi är ju inte så gamla.

LÄS MER: Mello 2019: Artister och deltagare i andra chansen och finalen