Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hanna Ferm i tårar efter succén – var tvungen att kontrollfråga

Hanna Ferm gick direkt till final: ”Var inte förberedd på det”
Trots strulande teknik och problem hela veckan lyckades Victor Crone ta sig hela vägen till final.
Foto: SVEN LINDWALL
Där får han sällskap av favorittippade Hanna Ferm, som inte vågade tro att hon gått vidare – och var tvungen att kontrollfråga, innan hon bröt ihop i tårar.
Foto: SVEN LINDWALL
Victor Crone.
Foto: SVEN LINDWALL
Hanna Ferm.
Foto: SVEN LINDWALL
Hanna Ferm.
Foto: SVEN LINDWALL

Trots strulande teknik och problem hela veckan lyckades Victor Crone ta sig hela vägen till final.

Där får han sällskap av favorittippade Hanna Ferm, som inte vågade tro att hon gått vidare – och var tvungen att kontrollfråga, innan hon bröt ihop i tårar.

– Först förstod jag det inte. Jag var jätteorolig, och tänkte: ”Tänk om jag är för glad nu, och så har jag inte gått vidare ens”, säger Hanna Ferm.

Hanna Ferm och Victor Crone höll båda för favorittrycket i den fjärde delfinalen av Melodifestivalen, och blev de två sista artisterna att ta sig vidare direkt till final – nästa vecka får de sällskap av ytterligare fyra bidrag från Andra chansen.

Trots att många redan utnämnt Hanna Ferm till bidraget vi kommer skicka till Eurovision song contest i maj, så har 19-åringen inte vågat tro att hon ska ta sig vidare till finalen i Friends arena om två veckor.

– Jag är så glad. Jag har fått frågan hela tiden om hur det känns att vara favorittippad, och jag har bara fokuserat på att göra mitt nummer. Jag var jätteglad redan när jag gjort mitt framträdande första gången, för jag njöt och det är det viktigaste för mig. Jag blev så lycklig över att jag fick gå ut och ha kul. Efteråt kände jag: ”Nu kan jag sova gott oavsett”. Att då sen få ett kvitto på att folk tyckte om det här när jag bara körde från hjärtat, det betyder så mycket för mig, säger Hanna Ferm lyckligt efter beskedet om att hon knipit en finalplats.

Hanna Ferm: ”Först förstod jag det inte”

När hennes namn först ropades ut av Lina Hedlund på scenen vågade hon först inte tro på att hon lyckats ta sig vidare – och var tvungen att kontrollera.

– Först förstod jag det inte. Jag var jätteorolig, och tänkte: ”Tänk om jag är för glad nu, och så har jag inte gått vidare ens”. Så jag var tvungen att kontrollfråga, säger Hanna Ferm och fortsätter:

– Sen kände jag det på publiken när jag fick köra igen, det var bara ett stort lyckorus. Sen när jag kom ner, det var först då jag slappnade av, det var då jag insåg. Då blev jag så rörd, och då började jag gråta.

Victor Crone: ”Jag skakade”

Den andra finalisten, 28-åriga Victor Crone, lyckades vinna svenska folkets kärlek, trots att han kämpat med teknikproblem hela veckan. Crone har haft svårt med både sin medhörning och att hamna rätt bland sina ljuseffekter.

– Det har varit problem hela veckan, det är därför jag har varit så nervös. Sen var jag sist på att gå vidare till topp fem och sist på att gå vidare till final. Det byggde upp och jag tänkte: ”Hur lät det i tv?” och så. Men det är skönt nu, säger en lättad Victor Crone efteråt.

Det har varit mycket känslor för artisten, som skakade av nervositet innan han fick veta. 

– Jag skakade lite, faktiskt. Och blev väldigt kall. Efter framträdandet var det extremt weird. Det blir känslosamt, det är en urladdning, det är svårt att sätta ord på

Skrek rakt ut av glädje

Men när Crones namn till slut ropades ut som vinnare i direktsändningen skrek han rakt ut och hoppade upp och ner av glädje.

– Jag minns att jag hoppade, och kände... ah, fantastiskt. Det var en urladdning. Att bara gå av scenen först är en urladdning. Det blev gång på gång en urladdning. Det är så sjukt kul. Det är så många bakom som har jobbat, och skivbolag och bildproducenter och allt möjligt. Det är sjukt kul, säger han.

Hur ska du fira nu då?

– Med de som varit inblandade. Det blir fest, det blir det.


Victor Crone avslöjar problemet mitt under uppträdandet: