FULL PÅ GLÖGG. Komikern Björn Gustafsson spelar full i tv i kväll, men nu vill SVT stoppa delar av hans sketch. Foto: Sven Lindwall
FULL PÅ GLÖGG. Komikern Björn Gustafsson spelar full i tv i kväll, men nu vill SVT stoppa delar av hans sketch. Foto: Sven Lindwall

Glöggfyllan får SVT att se rött

Publicerad
Uppdaterad
KARLSKRONA. Succékomikern Björn Gustafsson skämtar i dag i direktsändning att han är höggradigt berusad - med en glöggflaska i handen.
Nu stoppar SVT delar av uppträdandet bakom hans rygg.
- Det blir för mycket, säger Christel Willers, projektledare, innan hon informerat komikern.
Björn Gustafsson spelar i kväll höggradigt berusad i tv – inför tre miljoner tv-tittare med många barnfamiljer i publiken.
Under gårdagens generalrepetition höll han en glöggflaska i handen under tiden som han vinglade över scenen och berättade att han hade fått ”kli” av en tillfällig bekantskap.
Men inslaget blir nu för mycket för SVT.


”Blev för mycket”

Direkt efter avslutad provsändning lät Christel Willers, projektledare för Melodifestivalen, meddela:
– Det blev för mycket med flaskan. Vi ska se över det här numret till dess det är dags. Jag tycker det är okej att skämta om alkohol, men det här blev för mycket.
Kommer ni att ta bort flaskan?
– Det blev för mycket tyckte jag.

”Framstår som en idiot”

När uttalandet gjordes var inte Björn Gustafsson informerad om att han inte kommer att få ha med flaskan på scenen i morgon.
Tycker du att det finns något problem med att spela berusad tv?
– Jag framstår ju mer som en idiot än tuff. Jag tycker inte att jag skötte mig så bra i dag. Jag var lite trött och inte så laddad som jag skulle vara.
Du tycker alltså inte att det finns något problematiskt med din sketch?
– Nej.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag