Frida Öhrns tårar efter sonens kärleksfulla gåva

Frida berättar om låten i Melodifestivalen och om att ta hand om sig själv.
Frida Öhrn tävlar i Melodifetivalen.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frida Öhrn är först ut i den sista deltävlingen i Malmö, med bidraget ”We are one”.

På plats stöttas artisten av sin familj – där åttaåriga sonen har tryckt upp egna tröjor för att hylla mamma.

– Det var så fint, jag fick se det i morse och började också grina, säger Frida Öhrn.

På lördagskvällen är det dags för årets sista deltävling i Melodifestivalen, där de sju sista låtarna äntligen ser dagens ljus. Först ut är veteranen Frida Öhrn, 40, som tidigare har tävlat i olika gruppkonstellationer, men som nu är med som soloartist för första gången. 

– Man vill bara sjunga hjärtat ur sig och göra allt det som man så länge drömt om, sen man skrev låten för över ett år sedan. Den var ju inte tänkt till Melodifestivalen från början, utan jag kände att orden känns viktiga, texten är viktig för mig, jag vill förmedla det här kärleksbombningsbudskapet, säger Oh Laura-sångerskan.

Frida Öhrns stöd i publiken

Artisten och hennes bidrag ”We are one” har ordentligt med stöd på plats, både på scenen och i publiken.

– Jag har mina bästa vänner i kören, Beata Harrysson och Evelina Olsén står där bak och köttar med sina feta röster, så där har jag ju stöd. Sen kommer min familj, Erik min kille och mina två barn, Bror och Folke, berättar hon glatt efter fredagskvällens generalrepetition.

Artistens tårar

Familjen kommer alla ha på sig en specialhyllning till Frida Öhrn, som hennes åttaåriga son Folke har skapat – en kärleksgåva som fick artisten att börja gråta första gången hon fick se den.

– De har tryckt upp T-shirtar, som Folke, åttaåringen, har gjort och ritat en örn på. Det var så fint, jag fick se det i morse och började också grina. Och sen har jag lite kompisar och svärmor, det ska bli så kul, säger Frida Öhrn och torkar sina rörda tårar igen.

Frida Öhrns nakendrömmar – skräcken på scenen

Nervositeten har skapat minst sagt underliga skräckdrömmar