Tvingas vila. Carola är för sjuk för att kunna följa sitt hårda träningsprogram i stället får hon ta igen sig och hoppas att rösten håller tills på lördag. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Tvingas vila. Carola är för sjuk för att kunna följa sitt hårda träningsprogram – i stället får hon ta igen sig och hoppas att rösten håller tills på lördag. Foto: MIKAEL SJÖBERG

För sjuk för att träna

Publicerad
Uppdaterad
Carola är för sjuk - och hennes personlige tränare Anders Hellqvist vill inte riskera hennes hälsa.
Därför stoppar han henne från att träna inför Melodifestivalen.
- Det viktigaste är ju att hennes röst håller, säger han.
På lördag står Carola Häggkvist, 41, och Andreas Johnson, 37, på Melodifestivalens scen med låten ”One love”.
Då var det tänkt att Carola skulle vara i toppform med hjälp av ett noga uträknat träningsprogram och en specialdiet.
Men den senaste tidens prövningar har blivit för mycket för Carola – hon har blivit sjuk och all träning har förbjudits.

”Viktigt att bli frisk”

– Carola har inte tränat, hon har faktiskt inte kört någonting alls, berättar hennes personliga tränare Anders Hellqvist.
– Men det viktiga är ju att hon blir frisk. Det är ingen idé att köra kroppen hårt eller gå på någon diet.
Enligt det grundliga träningsprogrammet ska Carola träna tre till fyra gånger i veckan, en och en halv timme kombinerad styrka och kondition.
– Men det ger aldrig någonting att träna när man är sjuk, kroppen har ingen återhämtningsfas. Det är helt enkelt värdelöst och något man ska passa sig för, säger Anders Hellqvist.
Därför har han tillsammans med Carola fattat beslutet av hon ska avstå från fysisk träning.

Pågår till finalen

Han säger att träningsprogrammet ska återupptas när Carola känner sig frisk nog.
– Planen är att vi ska börja träna när hon känner sig fräsch. Nu är det så nära inpå att det först och främst gäller att hålla hälsan i schack.
Träningsprogrammet är planerat att sträcka sig fram till Melodifestivalens final i Globen.
Anders Hellqvist tillägger:
– Det viktiga är att hon gör det hon är bra på. Och det är att sjunga. Sedan är det en extra bonus om hon tycker att hon är i bra form. Men det viktigaste för Carola är att hennes röst är hundraprocent.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag