Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Felix Sandmans oro – för favorittippningen

10 Saker du inte visste om Felix Sandman.
Felix Sandman är orolig att folk glömmer rösta på honom på grund av favoritskapet. Foto: OLLE SPORRONG
Felix Sandman är den stora favoriten i Melodifestivalens första deltävling. Foto: OLLE SPORRONG

Felix Sandman, 21, är den stora favoriten i Melodifestivalens första deltävling i Linköping.

Nu fruktar han att det ska bli hans fall.

– Jag vill inte att det blir så att folk tänker att jag är en favorit och därför röstar på någon annan, säger han.

När förre FO&O-stjärnan Felix Sandman debuterade som soloartist i Melodifestivalen för två år sedan gick han nästan hela vägen med sin ”Every single day”.

Han kom till slut tvåa i tävlingen, efter nära vännen Benjamin Ingrosso, och låten blev en av det årets största hitlåtar från Melodifestivalen.

Sedan dess har han blivit ännu mer populär – inte minst tack vare sin uppmärksammade huvudroll i Netflix svenska succéserie ”Störst av allt”.

Nu återvänder Felix Sandman till tävlingen med bidraget ”Boys with emotions” och flera av de andra deltagarna i den första deltävlingen i Saab arena i Linköping pekar ut honom som veckans absolut största favorit att gå vidare.

– Felix är storfavorit, säger Robin Bengtsson, som ju själv vann Melodifestivalen 2017 med ”I can't go on”.

Felix Sandman om skräcken för favoritskapet

Felix Sandman själv känner av att han är i ett helt annat läge jämfört med förra gången.

– Det är lite press, säger han.

Nu berättar han också om sin skräck för att favoritskapet ska ligga honom i fatet när Melodifestivalen drar i gång på lördag.

– Jag vill bara att folk ska rösta på mig, jag vill inte att blir så att folk tänker att jag är en favorit och därför röstar på någon annan. Att de tror att jag ändå går vidare, säger Felix Sandman.

– Men annars vill jag bara leva upp till förväntningarna och det tror jag att jag kommer att göra. Jag kommer att göra något som är hundra procent jag. Jag står för låten, jag står för numret, allting är verkligen jag. Det är det viktigaste, att jag gör min grej, att jag inte gör något påklistrat, säger han.

Sedan kan han bara hoppas att tittarna inte sviker honom.

– Jag hoppas att de som tycker och tänker att jag är en favorit också ser till att jag blir en favorit, säger Felix Sandman.

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman om vänskapen.

LÄS MER: Så lever de populära SVT-profilerna i dag (PREMIUM)