Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Felix Sandmans oro efter problemet på scen – hemliga mötet med SVT

Felix Sandman om problematiken under repetitionen: ”Man blir lite som ett frågetecken”.
Felix Sandman är orolig inför sitt nummer i direktsändning efter att drabbats av tekniska bekymmer under genrepet.Foto: OLLE SPORRONG
Felix Sandmans hade möte med SVT sent på natten för att få ordning på sitt uppträdande.Foto: OLLE SPORRONG

Melodifestivalens repetitioner har kantats av tekniskt strul för flera av artisterna –under genrepet avbröts Felix Sandmans nummer.

Direkt efteråt hade han ett möte bakom kulisserna med SVT – som i natt fick sitta med sista minuten-ändringar.

– Man blir ju som ett frågetecken för man vet inte vad som är strulet, säger Felix Sandman.

När Melodifestivalens artister skulle möta publiken för första gången, under genrepet i Saaab arena i Linköping på fredagskvällen, strulade det rejält när Felix Sandman skulle uppträdda med favorittippade ”Boys with emotions”.

Först hände ingenting när han ställde sig på scenen – sedan startade musiken för att sedan avbrytas igen.

Därefter följde minuter av ovisshet innan Felix Sandman kunde genomföra sitt tekniskt avancerade nummer.

– Det var ju en liten paus där, jag fick prata med publiken, berättar Felix Sandman.

– Det som hände var att de inte visste om leden hade gått i gång eller inte men sedan fick de i gång den. Vilket jag är glad för, för man vill ju ser hur det blir hundra procent. Så det var bra att vi inte körde och så gick det inte på.

Blir man då orolig som artist?

– Man blir ju som ett frågetecken för man inte vad som är strulet. Men jag kände dock att när de stängde av så kommer de inte köra förrän allt är på plats efteråt, säger Felix Sandman.

Direkt efteråt informerades han av SVT bakom kulisserna om vad som hade hänt.

– Studiomannen Henric (von Zweigbergk) förklarade vad som hände. Och han sa att jag hanterade det proffsigt, säger Felix Sandman. 

Tekniskt strul: ”Typisk förstavecka”

Under veckan har också flera av de andra artisterna drabbats av tekniska problem. Under fredagens ordinarie repetitioner tvingades Malou Prytz göra om sitt nummer efter att alla andra hade repeterat klart.

– Det var en effekt som vi hade spelat in med greenscreen, är min klon dyker upp. Det var lite strul med den, det var något fel i bilden, så vi fick köra om, säger hon.

Även Sonja Aldén har haft bekymmer. I hennes fall har det handlat om lampor som inte fungerat. Först var det bara en som inte lyste – sedan lyste ingen av dem.

– Den första var bara slut, så de fick byta ut den. Och sedan var det att ingen av lamporna gick i gång. Men de fick i gång dem och det var skönt för när man tittar på repet efteråt så vill man ju se allting. Hade de inte fått i gång den hade de fått lösa något annat, då hade de fått sitta och jobba i natt, säger Sonja Aldén.

Från SVT:s sida säger man att ”det finns en del att slipa på” inför direktsändningen.

– Det är första gången vi känner in scenen, första gången vi har den här ljusriggen, första gången för fotograferna. Det är en typisk förstavecka, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Efter genrepet på fredagskvällen satte sig SVT för att kolla igenom hela programmet och göra ändringar och se till att allt ska fungera.

– Det brukar vara en tradition att det blir en sen natt. Men jag hoppas att det inte blir jättesent, säger Anette Helenius.

Felix Sandman om stödet i arenan: ”Elva pers kommer”

Favoriten får speciellt stöd under Melodifestivalen: ”Hela entouraget”.