Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Faith föll på målsnöret – tillbaka till sjukhuset

Faith Kakembo: ”Jag mår faktiskt bra”
Faith Kakembe lyckades inte ta sig vidare från deltävlingen i Luleå, men narkossjuksköterskan från Jönköping är säker på att det inte är slutet på hennes artistkarriär.Foto: SVEN LINDWALL
Nu ska hon tillbaka till sjukhuset för jobb på måndag – och hoppas kunna kombinera sina två passioner.Foto: SVEN LINDWALL

Faith Kakembe lyckades inte ta sig vidare från deltävlingen i Luleå, men narkossjuksköterskan från Jönköping är säker på att det inte är slutet på hennes artistkarriär.

Nu ska hon tillbaka till sjukhuset för jobb på måndag – och hoppas kunna kombinera sina två passioner.

– Grejen är att jag njuter så mycket av båda världarna, när man får vara i båda. Jag uppskattar mitt jobb jättemycket, och jag uppskattar det här jättemycket.

Det blev en femteplats för Faith Kakembe och hennes ballad ”Crying rivers”, efter en spännande duell med Mariette Hansson. Men den 34-åriga narkossjuksköterskan är nöjd med sin tid i Melodifestivalen. 

– Det känns bra. Jag kände efter att jag hade sjungit att: ”I sang my ass off”. Jag kände mig så nöjd efteråt.

Tillbaka på sjukhuset

På måndag är hon tillbaka på sjukhuset i Jönköping – samma plats där Sveriges enda bekräftade fall av Corona-viruset behandlas, även om Kakembe inte varit i närheten av den patienten.

– Jag börjar jobba igen på måndag. Jag kommer gå dit, ta på mig det jag brukar ha på mig, inget smink.

Vill kombinera artisteriet och sjukhusjobbet

Nu hoppas hon kunna kombinera både artisteriet och sjukhusjobbet.

– Grejen är att jag njuter så mycket av båda världarna, när man får vara i båda. Jag uppskattar mitt jobb jättemycket, och jag uppskattar det här jättemycket. Att vara i det här hela tiden kan man nog få magsår av till slut, och att vara i det andra konstant är en annan typ av stress. Kombination är perfekt, säger hon.

Och om framtiden är Faith Kakembe säker på en sak.

– Ni kommer höra från mig, absolut.

Faith Kakembo stöd av familj och vänner inför Mello