Nästa vecka ska Anders Ekborg sjunga Melodifestivalens första delfinal i Örnsköldsvik. Peter Forsberg hjälpte honom att värma upp med lite hockey i Fjällräven center. Foto: Håkan Nordström
Nästa vecka ska Anders Ekborg sjunga Melodifestivalens första delfinal i Örnsköldsvik. Peter Forsberg hjälpte honom att värma upp med lite hockey i Fjällräven center.  Foto: Håkan Nordström

Ekborg schlager-laddar med Foppa

Publicerad
Uppdaterad
Här får Anders Ekborg coachning inför nästa veckas schlag i Örnsköldsvik.
Tillsammans med kompisen Peter "Foppa"
Forsberg fick sångaren känna på att släppa loss
i Fjällräven center.
- Peter önskade mig lycka till och nu känner jag mig lite hemmastadd här.
Anders Ekborg har tjuvtränat inför första delfinalen i Melodifestivalen. I torsdags sjöng han nationalsången i Fjällräven center inför Modos hemmamatch och i går förmiddag hade golfkompisen Peter ”Foppa” Forsberg bjudit in honom till ett träningspass med klubben.
– Jag är milt uttryckt lite mör i benen. Men det var jättekul och en skön grej, få känna på atmosfären på plats lite grand, säger Anders Ekborg.
Sångaren spelade ishockey som ung, och har på senare år spelat veteranmatcher. Men straffläggningstävlingen mot vår legendariske Tre kronor-hjälte och OS-hopp förlorade han.

Stolpskott

– Ja (skratt). Peter satte naturligtvis sin, jag sköt i stolpen. Även om jag är sångare och har rätt bra lungvolym så är jag ingen kondiskille. Och då blir sånt här tufft.
Gav Peter dig några goda råd, inför Melodifestivalen nästa lördag, hur man vinner i Fjällräven center?
– Nja. Han undrade vad jag skulle sjunga, men den får jag ju inte framföra offentligt än. Så han önskade mig lycka till. Och jag gjorde samma sak inför hans resa till Vancouver-OS.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag