Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter regelbrottet: Lämnade direkt efter SVT:s pressträff

Se den klassiska Thorsten Flinck-intervjun från 2012
Thorste Flinck tävlar i Melodifestivalen 2020. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Thorsten Flinck bröt tidigare i november mot reglerna då han avslöjade för lokaltidningen Ttela att han skulle vara med i Melodifestivalen. Foto: JENS L'ESTRADE
Christer Björkman har pratat med Thorsten Flinck om händelserna. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Thorsten Flinck med låtskrivaren Thomas G:son. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Thorsten Flinck är tillbaka i Melodifestivalen och det stormar redan kring skådespelaren.

Först bröt han mot reglerna och avslöjade sin medverkan i förväg vilket ledde till en tillsägelse från Christer Björkman – sedan lämnade han SVT:s presskonferens på grund av diskbråck, utan att svara på några frågor.

Thorsten Flinck, 58, avslöjade själv att han skulle vara med i Melodifestivalen – ett brott mot SVT:s regler. Artisten och skådespelaren berättade nyheten för lokaltidningen Ttela i början av november.

SVT valde att inte bekräfta hans medverkan men Flincks ord visade sig stämma då han klev ut på scenen i den direktsända presentationen av nästa års Melodifestivalartister.

Efteråt valde Flinck att lämna tv-huset utan svara på några frågor.

”Han kommer tyvärr inte göra intervjuer just nu. Har sitt gamla diskbråck som spökar och en hade en läkartid idag”, skriver hans presskontakt Johanna Boström Stone i ett sms – hon påpekar dock att det inte ska vara någon fara för hans medverkan i tävlingen nästa år.

Björkmans tillrättavisning 

SVT:s Melodifestivalproducenter Christer Björkman och Karin Gunnarsson säger dock att de har pratat med Thorsten Flinck om att man inte ska prata om sin medverkan innan den har bekräftats. Gunnarsson säger också att de uppmanar alla artister att inte berätta.

Att diskvalificera Thorsten Flinck, som tävlar med bidraget ”Miraklernas tid”, var dock aldrig aktuellt.

– Vi har ett regelverk för att ha något att luta oss emot och ha riktlinjer. Vi har det inte för att stjälpa människor. Det har ju hänt att någon journalist fått någon artist att tralla lite på låten, det är inte heller diskning. Men får man göra det? Nej. Men allt är inte diskning bara för att man inte exakt följer det som är angivet, säger Christer Björkman.

Thorsten Flinck, som medverkade i Melodifestivalen 2012 med ”Jag reser mig igen”, hälsar själv i en kommentar:

”Jag är jätteglad att vara med en andra gång, då jag inte trodde att jag skulle kunna få en bättre låt än sist – men det fick jag! Och nu är min stora fråga, kommer JAG vara ännu bättre?”

Här kan du se en längre version när Thorsten Flinck blir ilsken – och sedan ber om ursäkt:

När Expressen sände live från Globen var Thorsten Flinck först inte alls på humör. Men bara några minuter senare ville han be om ursäkt till vår reporter.

Under tisdagen presenterades artisterna i Melodifestivalen 2020

Christer Björkman: ”Allt är inte diskning”