Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dotters tuffa tid privat inför Mello: ”Haft en oturshöst”

Dotters revansch i Melodifestivalen – tydliga budskapet.
Dotter slutade på en andra plats i årets Melodifestival.
Foto: OLLE SPORRONG
Johanna Jansson, som hon heter egentligen, menar att hon inte tänker ”knäcka” förra årets succébidrag.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Johanna Jansson, mer känd som Dotter, slutade på en andra plats i årets Melodifestival.

Nu står det klart att hon ställer upp även nästa år, men vägen dit har inte varit helt spikrak.

– Jag har haft en oturshöst, säger artisten.


Den här artikeln går att kommentera och diskutera. Dela gärna med dig av dina tankar i fältet längst ner.

I våras gjorde Johanna Jansson, 33, succé när hon tävlade med låten ”Bulletproof” i Melodifestivalen. Låten slutade på en andra plats men blev den absolut mest populära låten sett till antalet streams.

Nästa år gör Dotter comeback och även om hon menar att det kommer bli en utmaning att försöka toppa årets resultat menar hon att den inte är placeringen som räknas.

– Det handlar inte om tävlingsresultatet i sig utan vad man faktiskt gör. Att man själv står för det och tycker det är kul. Sen om alla andra fattar grejen och tycker det är bra är det bara en jättestor bonus, säger Johanna Jansson.

– Jag tänker inte att nu ska jag knäcka ”Bulletproof” och göra ännu bättre utan nu gör jag det här numret och det här gör jag på det här sättet, det är en ny låt och jag har nya visioner, fortsätter hon.

Opererade axeln och bröt tån

Under hösten har Johanna Jansson varit en riktig otursfågel. Först fick hon hjärnskakning och sedan blev hon sjuk i corona, men inte något värre än en vanlig förkylning menar hon.

– Sen opererade jag axeln, så jag har gått runt med mitella. Och sen bröt jag tån, berättar artisten.

– Jag skulle byta stearinljus på vardagsrumsbordet, och bredvid stod en stor soffpuff som är jättetung och som har en metallkant i botten som jag gick rakt in i. Det var som att jag kände hur tån vek sig åt helt fel håll.

Hon konstaterar att hon har haft en riktigt ”oturshöst” och att hon hoppas på en bättre vår, för redan nu har planeringen inför Melodifestivalen börjat.

– Vi har inte spikat något än men jag har en vision och det är att jag inte är ensam på scenen, säger Johanna Jansson.


Emil Assergård om att tävla i Melodifestivalen 2021.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.