Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dotters plötsliga smärta – bara dagar före finalen

Dotter om ändringarna som gjorts inför finalen, om nacksmärtan och om pressen att vara favorittippad.
Dotter har drabbats av smärt i nacken inför finalen.
Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nackspärren gör att artisten nu inte kan öva fullt ut inför finalen.
Foto: OLLE SPORRONG
Hon berättar också om nacksmärtorna på Instagram.
Foto: Instagram
Dotter gick direkt till final i andra deltävlingen.
Foto: OLLE SPORRONG

Dotter gör sig redo för finalen i Melodifestivalen.

Men samtidigt störs artisten av en smärta i nacken – som med bara dagar kvar till lördagens stora final skapar problem.

– Det är fortfarande jättestelt och jag tror absolut inte att jag skulle klara av att göra min performance nu.

Kort inpå finalen har fjolårsfinalisten Johanna ”Dotter” Jansson, 33, drabbats av nackproblem som försvårar uppladdningen för artisten.

Artisten, som tidigare berättade om sin nackspärr på Instagram förklarar nu läget för Expressen.

– Jag vet inte vad som har hänt. Hela min vänstra sida är asstel. Jag tror att det var när jag repade i förrgår och inte var uppvärmd. Jag kastar ju med nacken. Jag trodde faktiskt det här skulle hända förra året. Men det blev nu i stället.

Dotter: ”Så störande”

Jansson har sedan dess fått hjälp av sjukgymnast, men störs samtidigt i så pass hög grad att hon inte kan repetera som planerat inför finalnumret.

– Det är så störande för man blir så trött och man får inte saker gjorda som man vill göra. Jag kan inte öva nu i dag. Vi får se hur det går i morgon, säger hon.

Johanna ”Dotter” Jansson fortsätter:

– Det gör ont när jag rör på huvudet. I går var det värst, då fick jag världens låsning. Jag vet inte vad som hände, men det bara brakade loss. För i går morse var det bara lite ont bara, men jag vet inte vad jag gjorde. Sen kunde jag typ inte röra mig. Det är fortfarande jättestelt och jag tror absolut inte att jag skulle klara av att göra min performance nu, så jag får bara vila. Jag kanske kan sjunga låten i alla fall så att jag kan öva på den på det viset. 

Stoppas från att öva

För Dotter, som med låten ”Little Dot” gick direkt vidare från den andra deltävlingen har också planerat in ändringar i finalen.

– Det skulle vara bra för mig att öva för vi har ju lagt till lite grejer. Och jag känner att jag inte har övat på den grejen alls, så jag skulle behöva öva nu. Men jag får lösa det. Jag får vara lite stel när jag övar bara. 

Om smärtan kvarstår när det väl är dags att inträda scenen på lördag är hon dock säker på vad hon ska göra.

– Alltså jag tänker så här, att om jag fortfarande har ont så kommer jag göra det fast jag har ont. Men jag kommer inte hålla på på repen. Alltså det får bara göra skitont då tänker jag.

Panikändringen i numret: ”Det blev faktiskt ett haveri”