Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dotters finallåt läckt på Youtube

Dotter fixade finalplatsen: ”Ska fira med cava”
Foto: OLLE SPORRONG

På torsdagen publicerades Dotters finallåt i Melodifestivalen på Youtube.

Trots att finalklara låtar först får publiceras efter att andra chansen är avgjord, enligt SVT:s regler, så kommer läckaget inte att påverka henne.

– De videor vi har hittat på Youtube är nu nedplockade och det kommer inte att påverka tävlingen, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström.

På torsdagen publicerades hela Dotters segerlåt på Youtube – något som går tvärtemot reglerna i Melodifestivalen, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

Men enligt SVT så kommer läckaget inte att påverka Dotters finalmedverkan på något sätt.

– De videor vi har hittat på Youtube är nu nedplockade och det kommer inte att påverka tävlingen, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström.

Hur låten hamnade på Youtube vet varken SVT eller Dotters skivbolag.

Vi följer karantänsreglerna för finalistlåtar till hundra procent och har ingen aning om hur detta klipp har spridits”, skriver Camilla Bjering von Zweigbergk på Dotters skivbolag Warner Music till Aftonbladet.

– Eftersom det inte är inte är upphovsmannen, artisten eller skivbolaget som har publicerat låten utan tredje part, så diskas inte bidraget. Vi har rutiner och system för att förhindra att det ska hända, säger Anette Brattström.