Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljerna om Melodifestivalens nya scen – bilderna inifrån visar

Med bara dagar kvar till premiären av årets Melodifestival avslöjas nu hur scenen kommer se ut.

I år är scenen bredare än en hockeyrink, och öppnare än någonsin.

– I år kommer ingen artist behöva göra stora kompromisser på grund av fast scenografi, säger scenografen Viktor Brattström, som designat scenen för 14:e året i rad.

På lördag drar Melodifestivalen 2020 i gång i Linköping, med artister som Robin Bengtsson, Felix Sandman och Sonja Aldén på scenen – och nu avslöjar SVT vad det är för typ av scen som artisterna möter publiken på.

För 14:e året på raken är det scenografen Viktor Brattström som har designat Melodifestivalens scen. I år är scenen öppnare och mer rörlig än någonsin, för att kunna ge större möjligheter till artisterna.

– I år kommer ingen artist behöva göra stora kompromisser på grund av fast scenografi, säger Viktor Brattström, och fortsätter:

– Vi har valt att inte bygga in en fast LED-vägg i årets scen. Istället får artisterna ta med sin egen LED-vägg som ställs in för deras nummer om de vill det.

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

Rolig, snygg och dyr – så bra är Polestar 2

Vi provkör på hemlig testbana – får toppbetyg