DeDe tvingades sjunga till fel låt

Publicerad
Uppdaterad
Ett allvarligt misstag av SVT kan ha saboterat delar av Denise "DeDe" Lopez framträdande i morgon kväll.
Under repetitionerna i går spelades fel version av låten.
- Det är otroligt klantigt av SVT, rasar Denise Lopez och kräver ny repetitionstid.
För punkigt. DeDe gjorde om sitt tävlingsbidrag "Someone, somewhere, someday" så att det skulle passa henne. Men under repetitionerna i går spelade SVT upp den gamla versionen. I morgon kväll framför DeDe bidrag nummer två i schlager-SM. Låten "Someone, somewhere, someday" skulle egentligen ha framförts av artisten Nathalie. Men hon diskades när det avslöjades att hon ljugit om sin ålder. När det för bara en vecka sedan stod klart att DeDe skulle ta över låten skrevs delar av den om. - Den första versionen lät lite för punkig för mig. Därför gjordes det en del ändringar, berättar DeDe. Fel version Expressen kan dock berätta att det ändå var första versionen som spelades upp under repetitionerna i Tipshallen i Jönköping i går. DeDe är förbannad: - SVT har klantat sig rejält, säger hon. Både DeDe och dansarna upptäckte direkt att det var något fel med låten. Men: - Jag trodde verkligen inte att de kunde göra ett sådant fel. Därför fortsatte vi att sjunga och dansa, säger hon. Det skulle de inte ha gjort. - Nu blir det till att bita ihop och försöka repa så mycket det bara går, med rätt version i stället. Hon vädjar samtidigt till SVT om att få extra repetitionstid i dag - när det bara är timmar kvar före den stora generalrepetitionen inför publik. Får inte ta om Men så blir det inte. Projektledaren Thomas Hall på SVT svarar direkt: - Både jag och Christer Björkman lyssnade noga på låten, men vi märkte inte att det var fel version. Nu genomförde de ju ändå hela repetitionen fullt ut. Om det hade varit någon markant skillnad så hade de väl stoppat det hela. Men det skedde inte. - Därför ser jag inget skäl till att ta om några repetitioner. Efter att ha kontrollerat med ljudteknikern medgav Hall senare i går kväll att det verkligen var fel version som spelats upp under DeDes repetition: - Vi gjorde fel helt enkelt. Men jag kan garantera att det är bytt till i morgon. För punkigt. DeDe gjorde om sitt tävlingsbidrag "Someone, somewhere, someday" så att det skulle passa henne. Men under repetitionerna i går spelade SVT upp den gamla versionen. Foto: LARS ANDERSSON

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag