Här är kören som ska få stjärnorna att lyfta på scenen.
Här är kören som ska få stjärnorna att lyfta på scenen.

De sjunger i ett kör

Publicerad
Uppdaterad
Schlagerstjärnorna har ett bidrag att lära sig - körmedlemmarna 15 var.
SVT-kören är artisternas ankare.
- Varje låt är lika viktig, säger Martin Kagemark.
BWO.
Magnus Carlsson.
Körmedlemmarna har bara sekunder på sig mellan bidragen. De ska fort av för att byta om, ställa in sig på nästa låt och sedan gå på igen. Tempot är extremt. - Det får inte gå fel. Vi repar minutiöst, säger medlemmen Martin Kagemark. Han har 15 bidrag att hålla reda på. Långt före jul nötte han och kollegerna Thérèse Löf, Michael Blomqvist, Caroline Jönsson och Anna Nilsson in varje steg och refräng. - Det är väldigt intensivt. Vi tränar från morgon till sen eftermiddag. Trots det är det artisten som får spegla sig i glansen. Men det är inget som stör Martin - tvärtom.

"Artisten i fokus"

- Det har jag valt och det är viktigt att inte sträva efter att stå där framme. Artisten ska stå i fokus. Han gör sitt femte år i SVT-kören. - Det är engagerande att känna att man kan hjälpa artisterna. Jag tycker att det är väldigt roligt och utvecklande. Jag lär mig otroligt mycket, säger han. Hans härligaste schlagerminne är från Aten när han körade bakom Carola i schlager-EM. - Det är inte vårt mål att komma till "Eurovision", men det är så klart en bonus. Han tycker också att det varit fantastiskt att dansa bakom Lena PH.

"Otroligt sexig"

- Jag har alltid älskat Lena. Hon är otroligt sexig och har en komisk talang som jag beundrar. Genren växlar hela tiden. Ena stunden rockar körmedlemmarna och nästa sjunger de en ballad. - Jag tycker att det är roligt med alla genrar, men personligen är jag en balladkille. Dessutom älskar jag 80-talet, säger Martin. Trots sin vana är han nervös innan han går på scen. - Det måste man vara.

"Det känns mest kul"

Anna Nilsson gör sitt första år. Hennes uppgift är att se till så kören låter bra. - Det värsta som kan hända är väl att vi missar ett klädbyte, haha.

HÄR ÄR HELA KÖREN

MARTIN KAGEMARK Ålder: 32. schlager-rutin: Är med för 5:e året i rad. Bästa schlagerminne: Senast med Carola. "Det var magiskt". MICHAEL BLOMQVIST Ålder: 30. Schlager-rutin: Varit med i huskören 2002, 2003 och 2004. Bästa schlagerminne: Med Kicki, Bettan och Lotta första gången. "Det var som en energiinjektion i hela Globen". THERESE LÖF Ålder: 36. Schlager-rutin: Var med själv 1992, huskören 2002, körade på fem bidrag 2004 och med Carola förra året. Bästa schlagerminne: Med Afrodite i Estland. "Den kicken var väldigt häftig." CAROLINE JÖNSSON Ålder: 31. Schlager-rutin: Var med i schlagerkören förra året, körade på Litauens bidrag 2005 i Eurovision och med Carola förra året. Bästa schlagerminne: Hela förra året med Carola. "Kul att få träffa människor från andra kulturer." ANNA NILSSON Ålder: 31. Schlager-rutin: Nej. Bästa schlagerminne: Carolas "Främling" 1983. "För att hon var bäst".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag