Dödens grupp. Charlotte Perrelli har hamnat i det som kallas "Dödens grupp" där konkurrensen är mördande. "Min deltävling är väldigt tuff", säger Perrelli. Foto: SVEN LINDWALL
Dödens grupp. Charlotte Perrelli har hamnat i det som kallas "Dödens grupp" där konkurrensen är mördande. "Min deltävling är väldigt tuff", säger Perrelli.  Foto: SVEN LINDWALL

De rasar mot SVT

Publicerad
Uppdaterad
Carola tävlar i den lättaste gruppen, medan Charlotte Perrelli stöter på stenhårt motstånd i sin. Nu rasar Melodifestivalens tävlande artister mot det orättvisa upplägget där SVT ger Carola fördelar.
- Det är så mycket politik i det här, säger Charlotte Perrelli.
Den kallas för ”dödens grupp” – det stjärnspäckade startfältet i Karlskrona. På pappret framstår konkurrensen som mördande när bland andra Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli, Niklas Strömstedt, Nordman och Sibel möts i en och samma tävling.
– Min deltävling är väldigt tuff, det är den verkligen, säger Charlotte Perrelli som tycker att hennes grupp är den med hårdast konkurrens.

Saknades kändis

Västerås-gruppen där Carola Häggkvist och Andreas Johnson tävlar erbjuder ett förhållandevis enkelt motstånd med många debutanter, menar hon.
Tycker du att den är lika tuff som din?
– Nej, det är den ju inte... Men så är det.
Varför har Carola hamnat i en så ”enkel” grupp?
– Förmodligen tyckte Christer Björkman att det saknades nån känd profil i den gruppen. Det är så mycket politik i det här...
Charlotte Perrelli är långt ifrån ensam om sina åsikter.
– Vissa har det bättre uppstyrt än andra. Tydligen vill man se vissa i final, säger Fronda med syftning på Carola och Andreas.
– På pappret känns tävlingen redan klar.

Inga garantier

Även Mats Wester i Nordman ser ett mönster:
– Ska man vara lite konspiratorisk så borde Carola och Andreas få en i jämförelse enkel match. Det blir lite överkörning av de andra i deras grupp.
Artistansvarige Christer Björkman håller dock inte med om att Jonhson & Häggkvist serverats en gräddfil till finalen.
– De är väldigt jämna, tävlingarna i år. Jag tycker inte att Carolas grupp är enklare än någon annan.
– Det finns inga garantier för någon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag