Malena Ernman gick vidare till Globen - tvärtemot alla förhandstips.
Malena Ernman gick vidare till Globen - tvärtemot alla förhandstips.

De gick vidare ikväll

Publicerad
Uppdaterad
En del skräll, en del favorit, en flygande sångerska och en nypa 80-talspiloter. Svenska folket rörde ihop en vågad blandning som tog sig vidare efter tävlingen i Malmö. En chockad Malena Ernman och en lättad Agnes Carlsson gick raka vägen till Globen.
Agnes hade två fiender att kämpa mot under deltävlingen i Malmö.
Dels sin egen nervositet:
– Jag har varit väldigt nervös när jag repat för att det är en väldigt stor grej, säger Agnes Carlsson.
Dels sin onda hals:
– Det har varit lite jobbigt med halsen, men i dag försökte jag bara glömma det och sjunga på.
Problemen var inte större än att de kunde övervinnas och Agnes sjöng Love love love hela vägen till slutfinal.
– Det här är jättestort. Jag är jätteglad.
Sångerskan som gör Agnes sällskap till Stockholm från Skånes största stad är Malena Ernman.
– Jag har varit helt borttippad från första början. Jag är chockad, säger Malena Ernman.
Top Gun-fantasterna i Star Pilots fick flyga vidare till Andra Chansen. Dit gick även Sarah Dawn Finer som har dubbel finalchans då hon blev Internationella Juryns val.
Allra sist kom Susanne Alfvengren.
– Visst hade det varit roligare att komma lite längre. Det är ju en speciell låt, en väldigt svår låt i det här sammanhanget, konstaterade Susanne Alfvengren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag