Som Expressen redan avslöjat fanns Carola Häggkvist och Andreas Johnson med bland jokrarna som presenterades i dag. Foto: Söderström Stefan
Som Expressen redan avslöjat fanns Carola Häggkvist och Andreas Johnson med bland jokrarna som presenterades i dag. Foto: Söderström Stefan

De blev årets jokrar

Publicerad
Uppdaterad
Det blev inga direkta överraskningar när årets schlagerjokrar utsågs. Drömduon Carola Häggkvist och Andreas Johnson sätter som väntat skräck i konkurrenterna.
I dag klockan 10.00 offentliggjordes de fyra jokrarna för året Melodifestival. Såsom Expressen redan avslöjat fanns såväl Amy Diamond som Carola och Andreas Johnsson bland jokrarna.

"Det fungerade bra"

Först ut bland årets jokrar är Niklas Strömstedt med låten "För många ord om kärlek".
- Jag och Christer Björkman har haft den här dialogen i några år. Det här året fungerade det ganska bra eftersom jag precis har spelat in en platta, säger Strömstedt till Expressen.se om varför han ställer upp.
- Det ska bli roligt. Dels att vara med, dels för att det är en cirkus. Det ska bli kul med lite cirkus igen.
Christer Björkmans vinst i melodifestivalen kom med Niklas Strömstedts låt "I morgon är en annan dag".

"Det är kul!"

Bandet Eskobar är årets andra joker och ställer upp med låten "Halleluja new world". Expressen. se får snabbt tag på dem:
Varför ställer ni upp?
- För att det är kul! säger bandet.
Bandets sångare Daniel Bellqvist tror att Melodifestivalen kan vara en utmärkt plats att synas på.
- Våra kompisar i The Ark var med förra året så vi tänkte "vi kör". Vi ser festivalen som ett bra sätt att få pr. Vi får chansen att spela vår låt på bästa sändningstid i Sveriges största tv-program. Det kan inte vara dåligt, säger Bellqvist.

Spontansång av Carola


Jokern som får rivalerna att darra i år är dock inga mindre än duon Carola Häggkvist och Andreas Johnson. Carola tycks vara nöjd över att få vara med igen och brister ut i spontansång när paret presenteras som jokrar. Hon sjunger "Främling". Andreas Johnson berättar att han genast gillade både låten "One love" och samarbetet.
- När vi träffades och sjöng låten var det "goosebumps" direkt. Carola har en otrolig energi, säger han.
- Låten är mycket suggestiv, säger Carola.

Äntligen gammal nog

Sist ut av årets jokrar är stjärnskottet Amy Diamond som ställer upp med låten "Thank you". Detta är första året Amy Diamond är med och tävlar, tidigare år har hon helt enkelt varit för ung.
Diamond har inte riktigt hunnit fundera på hur hon ska slå ut de gamla schlagerrävarna.
- Jag gillar låten väldigt mycket men jag har inte hört de andra så jag har inget att jämföra med, säger hon
Hur ska du slå ut Carola?
- Jag har inte tänkt på det så mycket.

Eskobar. Foto: Gustafsson Leif

Niklas Strömstedt. Foto: Nordström Cornelia

Amy Diamond. Foto: Alendahl Peter

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag