David stöttad av hustrun bakom scenen i sändning

David Lindgren fick stöd av hustrun bakom kulisserna.
Foto: OLLE SPORRONG
"Hon ser direkt på mig att jag är off så då kommer hon fram och tar lite på mig och ger mig massor av energi", berättar David Lindgren.
Foto: OLLE SPORRONG

Finalen av Melodifestivalen 2018 blev en kaotisk tillställning – något som ställde höga krav på programledaren David Lindgren.

Bakom kulisserna stöttades han av hustrun Kristina Lindgren som hjälpte honom att ta sig igenom pressen.

– Hon ser direkt på mig att jag är off så då kommer hon fram och tar lite på mig och ger mig massor av energi.

David Lindgren har haft en tuff schlagersäsong bakom sig – men nu är programledaren i mål. Efter den kaosartade sändningen var David Lindgren utmattad.

– Jag är verkligen tom. Det var en dag på jobbet verkligen, jag fick jobba extra när det var strul. Man har någon som pratar i örat och så måste man reda ut saker. Det tar lite mer energi, säger han.

Det var en väldigt kaotisk sändning?

– Ja, jag håller med dig. Det började med att Renaida skulle köra om och det var hela tiden en diskussion vilket gjorde att jag inte kunde fokusera. Jag kände att jag tappade det naturliga flytet på något sätt. Men jag hoppas att det inte syntes allt för tydligt. Men det är live-tv när det är som bäst.


LÄS MER: David Lindgrens kollaps – i tårar bakom scenen 


Det ställer stora krav på dig som programledare?

– Verkligen. Jag kände själv att vi tappade tempo. Sedan kommer juryn och så säger jag fel land. Jag tänkte bara "nej fan, nu är jag ur det här, kom igen nu för helvete". Det är då man får se om man är professionell.

Samtidigt fick David Lindgren stöd av hustrun Kristina Lindgren bakom kulisserna. Hon hjälpte sin man att ta sig igenom pärsen.

– Hon har varit ett jätteviktigt stöd de här veckorna. Och framför allt en sådan här kväll. Hon ser direkt på mig att jag är off så då kommer hon fram och tar lite på mig och ger mig massor av energi. För hon känner verkligen.

När du går av scen?

– Ja exakt, hon såg på mig att jag höll på att tappa det. Det betyder jättemycket.

Hur slut är du efter de här sex veckorna?

– Jag är jättetrött nu alltså. Jag kommer nog vara rätt trött par dagar. På måndag morgon lämnar jag och Kristina barnen och så drar vi på spa i några timmar bara för att softa.

Om en vecka drar familjen dessutom till fjällen på semester.

– Då får man verkligen stänga av.

Vill du leda Melodifestivalen igen?

– Jag vet inte, jag måste få tänka lite grann. Jag kanske måste ta en paus i alla fall men får jag frågan har jag nog svårt att tacka nej för det är jäkligt roligt.

Trots att man får kritik ibland?

– Ja så är det ju i livet.


LÄS MER: David Lindgrens dolda budskap i direktsändning – så stöttas han av SVT