Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Då kom tårarna för Marie Serneholt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kritiska. Programledarna Rickard Olsson och Marie Serneholt är kritiska till kaoset i deltävlingens sista minut när de fick fel besked och meddelade fel vinnare. "Vi har pratat om mardrömsscenariot och det var det här", säger Marie
Foto: Sven Lindwall

LULEÅ. Det var SVT:s jättetabbe och Marie Serneholts mardröm -  fel artist lästes upp av programledarna i direktsändning. 

När programledardebuten var avklarad och spänningen släppte efter kaoset kom hennes tårar: 

- Det här var verkligen mardrömsscenariot, säger Marie med tårar i ögonen. 

I natt var de tävlande mycket kritiska till det inträffade.

Veckans teknikstrul för SVT förbyttes i rent kaos.

 Under programmets sista minut hände det som bara inte får hända: programledarna Marie Serneholt och Rickard Olsson läste upp fel namn.

 I stället för Le Kid lästes Jenny Silver upp som det namn som tävlade mot Pernilla Andersson att ta sig till andra chansen.

Le Kid överraskade

 Le Kid hann börja jubla  -  resultatet hade inneburit att de gått vidare.

 - Vi blev väldigt glada och överraskade när vi trodde att vi gick vidare, säger Felix Persson.

 Marie Serneholt är kritisk till SVT som gav henne fel namn:

 - Vi fick fel namn i örat  tyvärr. Det är så tråkigt och trist för dem som tävlar. Jag är bara väldigt glad över att det inte var jag och Rickard som gjorde fel, säger Marie Serneholt.

"Mardrömsscenario"

 När känsloanstormingen efter missen släppte och Marie Serneholt hyllades för sin insats kom tårarna, rejält.

 - Jag kan verkligen tänka mig in hur det känns eftersom jag har varit i tävlingssituationen själv. Vi har pratat om mardrömsscenariot och det var det här, säger hon.

 Flera av artisterna riktar nu stark kritik mot SVT.

 - Det är så pinsamt, säger Dilba efter sändningen.

 Jenny Silver var även hon en av de drabbade.

 - Det var en riktig rysare. Jag tyckte att det var så läskigt  när man inte visste  vad som skulle hända.

 Pernilla Andersson:

 - Jag var så förvirrad. När det strulade så var det nästan olidligt. Green room var så mer mentalt pressande, även utan det här. Det måste ha  varit jättejobbigt för Le Kid.

Tuff tävling

 Programledaren Rickard Olsson tycker att det är beklagligt.

 - Det är en hård tävling  redan som det är. Just de här lägena när någon ska åka ut eller gå vidare är tufft och det blev tuffare än vad det skulle ha blivit för Le Kid. Mitt hjärta går ut till dem, verkligen, sägerRickard Olsson.

 Från SVT:s sida är man mycket missnöjda med det historiska felet.

 - Jag erkänner att det har varit mycket strul och mycket att prata om varje utvärdering. Kvällens miss berodde på den mänskliga faktorn och till nästa vecka kommer resultatet att lämnas över på papperslapp  i stället för att undvika att det händer igen, säger han.

Missen.Ändringen.

FAKTA

Det här är vad som hände under SVT:s supertabbe  Luleå


Fyra personer har hand om röstningsresultatet. A lämnar till person B som kontrolläser. Sedan lämnar B till C, och C vidare till D. Den sista personen sitter inne i tv-bussen. Någonstans på vägen har det blivit fel namn.

Programledarna får namnen i hörsnäckor och på monitorer. När namnen skulle meddelas sa de Pernilla Andersson och Jenny Silver i stället för Pernilla Andersson och Le Kid.

Resultatet blev att Le Kid trodde att de var kvar i tävlingen, när de egentligen hade åkt ut.

Till nästa vecka kommer resultatet att lämnas över på papperslapp i stället för via kommunikationsradio för att det inte ska bli fel igen.