Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Då fattade jag inte att vi hade dåligt med pengar”

Farah Abadi har varit Oscar Zias sidekick i Melodifestivalen under våren.
Foto: SVEN LINDWALL
Trots hårt jobb under våren känner Farah Abadi sig inte så sliten, berättar hon.
Foto: SVEN LINDWALL

Tillsammans med Oscar Zia har Farah Abadi lett svenska folket genom fem helger och nu återstår endast den stora finalen.

Men efter fem veckor av glitter, glam, massor av repetitioner och direktsändningar känner sig Abadi ändå inte så sliten.

I en intervju med Expressens Ellinor Svensson berättar hon om planerna efter Melodifestivalen, uppväxten och varför hon och sambon inte är på samma bana vad gäller bröllop.

– Där är Johan och jag inte överens, säger Farah Abadi.

Det var i somras som Farah Abadi, 34, fick frågan om att leda Melodifestivalen. Nu är hon snart i hamn med uppdraget som sidekick åt programledaren Oscar Zia, 25.

Nästa vecka väntar den stora finalen på Friends arena i Stockholm och i och med det är de sex veckorna med Melodifestivalen över.

– Det är mycket bättre än vad jag tänkte. Alla är så himla snälla och glada. Jag älskar att jobba med Mello, säger Farah Abadi.

Farah Abadi i sitt esse.
Foto: OLLE SPORRONG

Till vardags bor radioprofilen i Malmö och under tiden hon arbetat med Melodifestivalen har hon under veckorna åkt hem för att umgås med familjen.

– Söndagsmorgon åker jag hem och på onsdag åker jag upp igen. 

Under veckorna hemma i Malmö är det vardagssysslor som står på schemat – men också en och annan utflykt.

– Sedan har jag dåligt samvete för att jag inte i hemma. Så i söndags bara ”nu åker vi och bowlar!”.

Familjen består av sambon Johan som hon varit tillsammans med sedan sju år, samt sonen Zakarias, 4, och dottern Juni, 1.

När det kommer till framtidsplaner berättar programledaren att hon och sambon inte riktigt går i samma tankebanor.

– Jag har redan varit gift en gång och haft ett bröllop. Ska jag gifta mig igen vill jag ha ett annat sorts bröllop och där är Johan och jag inte överens, säger hon med glimten i ögat och fortsätter:

– Jag kan tänka mig typ sticka till Paris och gifta mig där. Han vill ha ett jättestort bröllop, jag är inte riktigt sugen på det.

För Expressens Ellinor Svensson berättar Farah Abadi om planerna efter Melodifestivalen.
Foto: SVEN LINDWALL

”Då fattade jag inte att vi hade dåligt med pengar”

Farah Abadi växte upp i Landskrona och beskriver tiden som fin.

– Jag växte upp i ett miljonprogramsområde kan man säga och hade jättemycket kompisar och de har jag fortfarande. Vi hörs varje dag.

Men som barn hade familjen ont om pengar, något Abadi reflekterat över först i vuxen ålder.

– Då fattade jag inte att vi hade dåligt med pengar utan det är nu när jag är vuxen som jag kan se tillbaka att vi inte hade det så himla gött. Vi var aldrig på restaurang och åt, bio kanske man var på vartannat år med en kompis. Utlandssemester var det inte så mycket snack om.

Radioprofilen berättar att hon och hennes vänner pratat mycket om uppväxten och hur deras föräldrar såg till att de fick göra vissa aktiviteter – trots att plånboken egentligen inte tillät det. 

När hon själv nu är förälder är just det något hon tänkt på.

– På något sätt uppskattar man jättemycket det man har och sedan så klart är det jobbigt med sina barn, ska man inte skämma bort dem fast man har råd för att de ska känna av hur de känns? Men varför ska de bli straffade för att man hade den sortens uppväxt och det är inte samma situation nu?, säger hon och fortsätter:

– Det viktigaste är att man tänker på att man vill uppfostra bra människor och att de ska vara snälla och omtänksamma. 

”Vill bara vara i min trädgård”

När årets Melodifestival nu börjar lida mot sitt slut och sex långa veckor med nya deltävlingar, semifinal och slutligen finalen är över väntar lite ledighet för Farah Abadi.

– Jag ska jobba lite på radion som är liksom mitt ”hemmajobb”. Sedan ska jag försöka vara ledig fram till sommaren, säger ”Karlavagnen”-programledaren. 

Planen för semestern är dock redan spikad:

– Jag ska odla jättemycket blommar i sommar och göra buketter. Jag vill bara vara i min trädgård.

Uppsnack med Ellinor Svensson inför kvällens semifinal

Uppsnack med Expressens Ellinor Svensson inför kvällens semifinal. Mello-artisten om snuskhemligheten bakom namnet.

Melodifestivalens stöd för Ukraina

Melodifestivalens stöd för Ukraina.