Foto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Crucified Barbara: Vi är vana vid fördomar

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Inför den oväntade debuten i Melodifestivalen berättar medlemmarna i hårdrocksbandet Crucified Barbara att de diskriminerats - på grund av sitt kön.
- Vi har känt av fördomarna, säger tjejgruppen.

Crucified Barbara vill med sin "Heaven or hell" än en gång ta hårdrocken till final i Melodifestivalen. De har hunnit spela på Sweden Rock Festival och är med sina två album ett etablerat namn i metalkretsar.
Ändå är de medvetna om att deras medverkan i Melodifestivalen kan innebära att de tappar en del av den kredd de byggt upp genom åren.

"Vad gör det?"

- Visst. Kanske kan det vara så att en del tycker att vi inte borde vara med här. Men vad gör det om det skulle vara så? Det är inte första gången folk ser snett på oss, säger bandmedlemmen Klara Force.
Hur menar ni?
- Vi har känt av fördomar förr om vi säger så. De finns överallt. Vi är vana. Förhoppningsvis tjänar vi mer än vi förlorar på att vara med här. Tre miljoner tittare kan inte vara fel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag