Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrellis superklänning – 800 meter tyg

Charlotte Perrelli kommer att uppträda i 800 meter tyg under Melodifestivalens final på lördag.Foto: OLLE SPORRONG
Charlotte Perrelli uppträder som en av mellanakterna i Melodifestivalens final – vilket hon gör i en spektakulär klänning.Foto: OLLE SPORRONG
800 meter tyg är det som gäller när Charlotte Perrelli återvänder i Melodifestivalsammanhang på lördag som en av mellanakterna.Foto: OLLE SPORRONG

Charlotte Perrelli är tillbaka i Melodifestivalen – med en klänning av sällan skådat slag.

Den exklusiva rosa kreationen är sydd av mer än 800 meter tyg.

– Det är ingenting som SVT står för, vill man göra en sådan här grej får man bekosta den själv, säger Perrelli.

Charlotte Perrelli, 44, gör en av mellanakterna i Melodifestivalens final – tillsammans med israeliska Dana International, som vann Eurovision 1998, framför hon bland annat den helt nyskrivna låten ”Diva to diva”.

Och hon gör det i en klänning som lär få tittarna att höja på ögonbrynen.

Den enorma rosa kreationen kommer från svenska Wilhja och designern Carolina Rönnberg och är uppsydd speciellt för numret.

– Vi ville göra en liten blinkning till hur jag såg ut när jag vann Eurovision 1999, när jag hade en rosa kroppsstrumpa. Vi ville använda oss av den färgen men göra något som känns trendigt och rätt i dag, berättar Charlotte Perrelli.

– Tittar man på hur haute couture för våren och sommaren så är det väldigt mycket överdimensionerat och jättemycket tyll, och vi kände att det var åt det hållet vi ville gå.

Klänningen är sydd av över 800 meter tyg.

– Det är helt galet, det är helt sjukt mycket. Det är så många lager tyll och så är det uppbyggt i ett långt släp, säger Charlotte Perrelli.

Hon har själv betalat för den uppseendeväckande klänningen.

– Det är ingenting som SVT står för, vill man göra en sådan här grej får man bekosta den själv. Jag känner att det blir en hyllning till schlagern och mina fans som har följt mig i många år och 20-årsjubileet sedan jag vann Eurovision, säger Charlotte Perrelli.

– Det är kul att få göra en sådan här grej fullt ut. Jag tycker att det är kul att gå hela vägen.

Hur mycket klänningen är värd vill hon dock inte avslöja.

– Jag tycker att det är onödigt att gå in på detaljer. Men jag tror att folk förstår att om man går till en designer i Sverige och syr upp en haute couture-klänning som dessutom är gjord på det här sättet så kostar det ju en hel del. Det är kostsamt med sådana här grejer, säger Charlotte Perrelli.