Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrellis och makens svåra sorg

<p>Charlotte Perrelli sjunger om svåra sorgen.</p>Foto: Sven Lindwall
<p>Charlotte Perrelli med maken Anders Jensen.</p>Foto: Sven Lindwall

Charlotte Perrelli har drabbats av flera missfall.

Mitt under Melodifestivalen släpper hon nu singeln "Lilla du", där artisten sjunger om sorgen och smärtan.

– Det är ingen jag skulle önska någon att gå igenom, säger hon.

Med två segrar i Melodifestivalen och en seger i Eurovision Song Contest är Charlotte Perrelli en veteran i sammanhanget.

På lördag är hon aktuell igen, med låten "Mitt liv", där sångerskan sjunger självutlämnande om det näthat som hon och många andra får utstå.

Samtidigt är Charlotte Perrelli dubbelt aktuell. Under torsdagen släppte hon sin nya singel "Lilla du", där artisten sjunger om sorgen efter de missfall hon drabbats av.

Charlotte Perrelli: Det krossade våra hjärtan

I texten berättar Charlotte Perrelli om saknaden och smärtan:

"Det krossade våra hjärtan att förlora dig fast vi inte vet om du var kille eller tjej. Men du gick inte ensam, en del av oss gick med dig den där dagen du togs från mig.

Du sa aldrig att du skulle lämna mig. Du sa aldrig ej ens hejdå. Du var borta redan innan jag lärde känna dig. Bara Gud vet varför det blev så. Vi håller en plats i våra hjärtan men ingenting, nej ingenting, kan dämpa denna smärta".

 

LÄS MER: Charlotte Perrelli berättar om missfallen

 

När Expressen träffar Charlotte Perrelli efter den första repetitionen i Scandinavium berättar hon att låten är känslosam för både henne och maken Anders Jensen.

– Den handlar om alla missfall. Det är nära honom också, för det är en del av honom med även om det är mina ord, säger hon.

Du sjunger bland annat "Det finns ett rum i uppe i himlen där du bor för de med för små vingar som inte orkar flyga själv", vad betyder det för dig?

– Jag har varit med om både missfall och missed abortions som det heter när barnet dör i magen. När man från en dag till en annan tror att det funkar. Och så kommer man till ultraljudet och så ser man att hjärtat har slutat slå, att det inte lever längre. Sedan har jag varit med om flera varianter där jag har fått bära barnet i tre veckor innan kroppen stöter ut det själv, säger hon och fortsätter:

Charlotte Perrelli: Jag har fått opererats

– Och jag har varit med om situationer där jag fått opererats och där jag tagit medicin hemma så har det stötts ut. Så jag har fått min beskärda del av det traumat. Så texten handlar om känslorna som man känner när man binder kärleksband till något som inte finns riktigt ännu. Det är klart att när det tar slut så blir det en tomhet, en rädsla och en sorg för man inser att det här lilla livet inte finns kvar.

Att ha ett dött barn i magen måste vara en otroligt hemsk känsla?

– Det är vidrigt och fruktansvärt. Att bära ett barn som är dött. Det finns ju dem som går igenom det här när barnet är nio månader och fullt utvecklat och det föds dött. Det är ingen jag skulle önska någon att gå igenom. Jag har gått igenom det här i ett ganska tidigt skede men ändå så pass att jag har sett gravid ut och varit tvungen att berätta det.

Och nu sjunger du om det här?

– Det var det Anders ifrågasatte, "hur tänkte du? På riktigt, hur tror du att du ska klara av att sjunga det?". Och jag vet inte, jag har inte sjungit det live än. Det blir säkert jobbigt. Men det känns också skönt att få dela med sig av sådana här saker.

Charlotte Perrelli stöttas av Anders Jensen på plats

Under Melodifestivalen kommer Anders Jensen att vara på plats för att stötta Charlotte Perrelli, något hon är tacksam för. Anders Jensen anlände till Göteborg redan under torsdagen, lagom till Charlotte Perrellis första repetition.

– Han kom faktiskt bara för en timme sedan och han ska vara med.

 

LÄS MER: Charlotte Perrelli tror på fiasko i Melodifestivalen

Charlotte Perrelli stöttas av Andes Jensen

Parets barn stannar dock hemma.

– De är hemma hos mormor och morfar och kommer titta på tv:n i stället. De får ingen veckopeng om de inte röstar, säger Charlotte Perrelli och skrattar.

– Jag måste ju ha några röster. Nej jag skoja bara. Men vi kände att det blir så rörigt att ta med alla hit och jag hinner ändå inte finnas där. Det blir bara svårt och så hinner man inte ge dem den fokus de vill ha.

Vad betyder det att ha Anders på plats som stöd?

– Det är kul! Och skönt att ha någon som man stöter och blöter allt med. Framför allt är han en person som säger vad han tycker. Han är ingen sådan där som stryker medhårs.