Charlotte Perrelli tvekar om Frans chanser i Eurovision. Foto: Sven LindwalllCharlotte Perrelli tvekar om Frans chanser i Eurovision. Foto: Sven Lindwalll
Charlotte Perrelli tvekar om Frans chanser i Eurovision. Foto: Sven Lindwalll
Frans Jeppsson Wall tar Charlotte Perrellis ord med en nypa salt: "Jag skiter lite i", säger han. Foto: Sven LindwallFrans Jeppsson Wall tar Charlotte Perrellis ord med en nypa salt: "Jag skiter lite i", säger han. Foto: Sven Lindwall
Frans Jeppsson Wall tar Charlotte Perrellis ord med en nypa salt: "Jag skiter lite i", säger han.  Foto: Sven Lindwall

Charlotte Perrellis tvekan: "Ingen chans"

Publicerad

Här är Europas tuffa dom mot Frans Jeppsson Wall – juryn ville skicka Oscar Zia.

Och nu skickar Charlotte Perrelli en varning till segraren.

– Statistiskt har vi ingen chans, säger Charlotte Perrelli.

Samtidigt fortsätter uppståndelsen kring plagiatkritiken – och oron sprids för hur anklagelsen ska påverka Frans.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag skiter lite i, säger Frans.

Efter direktsändningen står det klart att Europa ville skicka Oscar Zia till Eurovision.

SVT beordrade den internationella juryn att rösta på den artist de tror ska gå bäst i Eurovision. Frans Jeppsson Wall slutade tvåa, en poäng bakom Zia.

Nu döms segrarens chanser i Eurovision Song Contest ut.

På tävlingens Facebooksida sprids kritik mot artistens bidrag.

"Det låter inte ens som en riktig låt. Oscar Zia förtjänade att vinna", skriver en användare.

"Jag hoppas att Sverige är ledset nu. Det här är ett stort misstag", skriver en tredje.

Charlotte Perrelli tror inte på framgång i Eurovision.

 

LÄS MER: Danny Saucedo friade till Molly Sandén

 

– Tittar man statistiskt så har vi ingen chans. Vad fan vi än skickar, säger hon.

Charlotte Perrelli är inte säker på hur konceptet med en lugn låt ska fungera.

– Det kan ju vara så. I bland kan man känna att det är så mycket upptempolåtar eller ballader. Men den här är i mitt emellan. Det är coolt, säger hon.

Charlotte Perrelli varnar Frans

Hon skickar samtidigt en varning.

– Risken är om han blir för polerad och brittisk. Att han blir för polerad. Då finns det så många att slåss mot. Den här oborstade charmigheten, jag älskar det. Det räcker med att han ler så dör alla, säger Charlotte Perrelli.

Måns Zelmerlöw tog en jordskredsseger i både Melodifestivalen och Eurovision i fjol.

 

LÄS MER: SVT:s okända order till juryn innan finalen

 

Han tror att Sverige kan nå en "helt okej" placering.

– Det kommer vara väldigt mycket effektnummer. Han kommer att stå ut. Jag tror att det kan bli en helt okej placering, säger Zelmerlöw.

Bara helt okej?

– Jag vågar inte spekulera. Men jag är bäst polare med Molly och Oscar. Vad fan ska jag säga. Lyckas han charma Europa blir det en hög placering.

Samtidigt fortsätter uppståndelsen kring plagiatkritiken. Låten utreds av Pia Recordings, skivbolaget bakom Matt Simons hitlåt "Catch & release". Detta efter att flera pekar ut likheterna mellan låtarna.

Nu är Boris René orolig över hur det ska påverka i Eurovision.

– Vi får bara hoppas det inte fäller honom här över huvudtaget. Vi får hålla tummarna att det löser sig, säger Boris René.

Måns Zelmerlöw stöttar Frans, men medger samtidigt likheterna.

– Bara stå på dig. Jag förstår att folk kan tycka att det är likt. Men det är okej för att det är en annan text och en annan melodi i majoriteten av låten, säger Zelmerlöw.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag