Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrelli tror på fiasko i Melodifestivalen

Sångerskan tror inte på succé i Melodifestivalen 2017.
Foto: Sven Lindwall
Charlotte Perrelli tävlar med låten "Mitt liv" i Göteborg.
Foto: Sven Lindwall

Efter fjolårets debacle återvänder Charlotte Perrelli till Melodifestivalen.

I år sätter hon allt på spel med en personlig text och ett avskalat nummer.

Men sångerskan tror inte på någon succé. Anledningen? Ungdomarna.

"Jag vet att alla gamla Schlagerrävar flyger ut med huvudet först", skriver hon.

Förra året petades Charlotte Perrelli från sin roll som programledare för Melodifestivalen. Anledningen var att hon i samma veva var med i en reklamkampanj från Comviq, något som bryter mot SVT:s regler. I stället tvingades kanalen till en nödlösning – sångerskan fick uppträda som utökad gästartist.

Nu gör Charlotte Perrelli comeback i Melodifestivalen. På lördag uppträder hon med låten "Mitt liv", ett avskalat nummer där sångerskan spelar gitarr.


LÄS MER: Charlotte Perrelli planerar hämnd mot SVT i direktsändning


Under torsdagseftermiddagen gör Charlotte Perrelli sin första repetition i Scandinavium. Målet är revansch – men samtidigt vågar sångerskan inte hoppas på för mycket.

"Jag vet att alla gamla Schlagerrävar flyger ut med huvudet först och det lär så klart inkludera mig, Mellon har förändrats. Det är ungdomar som röstar frenetiskt och de röstar på yngre artister. Förståligt", skriver hon i sin blogg.

"Mitt liv" är skriven av Charlotte Perrelli och Lars Hägglund. Texten lyder bland annat: "Jag vaknar med en känsla utav oro för dom pratar om hur jag ser ut. Men vem ger dem rätten att döma jag önskar att det får ett slut".

Charlotte Perrelli sjunger om näthat

På sin blogg har Charlotte Perrelli tidigare berättat att texten handlar om näthat.

"Mitt liv är en text som handlar om att vi alla är väldigt utsatta i dagens medieklimat. Det är skrämmande var den yngre generationen får stå ut med på Instagram, Facebook osv. Utan livserfarenhet ska de kunna tackla glåpord som faktiskt förekommer varje dag. Jag tycker det är skrämmande och oroväckande", skriver Charlotte Perrelli och fortsätter:

"Jag har själv fått stå ut med en hel del i just Schlagersammanhang. Många anser sig ha rätten att uttrycka precis vad om helst och förstår inte hur illa mottagaren kan må över det. Det är ditt liv precis som mitt och vi måste ha rätten till det. Ingen annan ska kunna få dig eller mig att må dåligt för att de skrattar bakom ryggen".

Charlotte Perrelli beskriver också hur hon blir mer och mer rädd för det hårda klimatet och jargongen som råder på nätet.

"Åtminstone upplever jag det. Kanske för att mina egna barn går in i tonåren och jag förstår vad de nu kommer att gå igenom".


LÄS MER: Charlotte Perrellis lyxklänning kostade 100 000 kronor


Charlotte Perrelli har vunnit Melodifestivalen två gånger och 1999 vann hon även Eurovision Song Contest. Det här årets bidrag blir dock betydligt mer avskalat.

– Jag tror att det här kommer bli det billigaste numret totalt sett eftersom vi inte har några dansare eller någon kör. Det blir väldigt lugnt och avskalat, säger Joakim Jordansson på Charlotte Perrellis managementbolag.

Hur förbereder hon sig?

– Det är ju annorlunda att stå själv på scen, det blir ett avskalat nummer i stället för mycket fokus på tekniska lösningar. Nu handlar det mer om att berätta om det som texten handlar om, så det är klart att det blir en annan uppladdning.

Förra året hade Charlotte Perrelli på sig en lyxklänning värd 100 000 kronor. Vad sångerskans scenkläder kostar i år vill Joakim Jordansson inte berätta.

– Det blir fel fokus eftersom numret säkert är det billigaste i tävlingen.