Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola sjuk - kan tappa sin röst

Carola blev sjuk efter delfinalen i Göteborg och tvingas nu äta kortison för att få tillbaka sin röst.
Carola Häggkvist, 39, är sjuk.
Hon tar nu kortison för att kunna prata och sjunga.
I går var hon tyst större delen av repetitionen.
- Jag ska rådgöra med en läkare vad jag ska göra, säger hon.

FAKTA

DISKUTERA allt om schlager här!

Carolas segerplan för Globen är hotad. Sångerskan blev sjuk efter delfinalen i Göteborg och har nu tappat lite av sin sångröst. - Jag åkte på en förkylning och har haft feber. Det var ju så intensiva dagar i Göteborg och det är typiskt att det kommer efteråt, säger Carola till Expressen.

Tyst stora delar av låten

I går tvingades sångerskan ta kortison för att klara av att göra alla intervjuer och vara med på repetitionerna. - Jag tog en dos i dag, för att kunna sjunga, berättar hon. Ändå kunde hon inte framföra låten som planerat. Hon var tyst stora delar av versen, sjöng mest de låga tonerna och lät kören sjunga refrängen. Hur dagens repetitioner ska klaras av vet hon inte. - Det är inte alltid läkemedel funkar. Antibiotika funkar ju inte eftersom det är en virusinfektion jag har. - Jag ska rådgöra med en läkare. Det stora racet är ju på lördag, det är bättre att kunna sjunga ut då, säger Carola. Andra artister lider med henne. - Jag hörde att Carola nästan inte sjöng alls. Taktiken är väl att inte sjunga slut sig på repetitionerna. Jag har själv drabbats av det, så jag vet hur det är, säger Magnus Carlsson.

Luftfuktare i logen

Studiomannen Henrik von Zweigbergk säger att det är bra om repetitionerna ligger så nära slutprodukterna som möjligt. - Men om artisten inte mår bra är det bättre att den får vila. Carola var lite krasslig i rösten, påpekar han och förklarar: - Hon har ju en rätt stark röst, då är det som ett fint instrument, väldigt skört. Jag tycker att det är bra om hon sparar sig. Nu vidtas även andra åtgärder för att göra det möjligt för sångerskan att tävla på lördag. - Vi ska sätta in en luftfuktare i logen, säger Carola.