Carola saknas bland schlagerhöjdarna på scenen – därför kommer hon inte

Minns ni dessa?
Carola Häggkvist har uppdaterat mycket på sin Instagram om nya Hall of Fame-satsningnen i Melodifestivalen.
Foto: Stella Pictures
Björn Skifs är en av de som ska uppträda.
Foto: SVEN LINDWALL
Tomas Ledin ska också stå på scenen under andra chansen.
Foto: TS / STELLA PICTURES

Björn Skifs, Tomas Ledin och många andra av våra största artister uppträder i Andra chansen.

Men trefaldiga Melodifestivalen-segraren Carola Häggkvist kommer i nuläget saknas när Hall of fame-medlemmarna ska hylla varandra på scenen.

”Hade gärna bjudit på något härligt för den stora Melodifestivalspubliken men gärna med lite längre framförhållning då livet o musiken snurrar på ändå”, skriver artisten på Instagram. 

”Melodifestivalen” är nu i full gång och nytt för i år är programmets satsning Hall of Fame. Den nya satsningen innebär att personer eller företeelser kan väljas in till Hall of Fame och i år kommer 48 bidrag att väljas in.

 Under varje deltävling, fram till Andra chansen, presenteras tolv nya invalda. 

”Hall of Fame-galan äger rum i Andra chansen-programmet, som blir en stor nostalgifest dit alla invalda har bjudits in”, skriver SVT i ett pressmeddelade. 

Just den deltävlingen blir en riktig schlagersmäll.

Några av Sveriges absoluta största schlagerstjärnor kommer att uppträda – däribland Tomas Ledin och Björn Skifs – men enligt uppgifter till Expressen kommer schlagerveteranen Carola Häggkvist i skrivande stund inte att stå på scenen. 

”För min privata och professionella tidsplanering kring bl a video och musik inspelningar i feb och mars så hade det varit önskvärt att ha fått mer information om eventets utförande så jag kan ta beslut om jag ska stanna eller åka i väg då det krockar med sportlovet. Har man barn i skolåldern vet alla hur viktig den tiden är”, skriver stjärnan på Instagram och fortsätter: 

”Vill inte verka nonchalant gentemot Melodifestivalen då det ändå ligger mig kärt om hjärtat. Om än lite tu delat. Hade gärna bjudit på något härligt för den stora Melodifestivalspubliken men gärna med lite längre framförhållning då livet o musiken snurrar på ändå”, skriver hon.  

Carolas kritik mot satsningen

Hall of Fame-satsningen har också fått starka reaktioner från Carola Häggkvist. Tidigare i veckan publicerade hon ett inlägg på Instagram där hon kritiserade satsningen och hur ”Melodifestivalen” väljer ut bidragen. 

”Min ’Stormvind’ med en 1:a placering i ESC susade liksom förbi i mängden av andra namn som inte kommit till final..”, skrev artisten på Instagram.  

Artisten funderar kring varför hon bara blivit nominerad med låten ”Fångad av en stormvind”. 

”Om man är den enda artisten i Sverige som genom tiderna tävlat 3 gånger i Eurovision song contest för sitt land med två relativt starka och populära andra starka låtar som kom till final på mkt bra placeringar: Främling och Evighet... ska de inte bli invalda i Melodifestivalens HOF?”, skriver Häggkvist på Instagram.

Christer Björkman berättar att detta är ett första urval och att han skulle bli förvånad om ”Främling” inte skulle bli nominerad framöver.

– Jag kan inte påverka hur hon uppfattar det här, det får stå för henne. Jag tycker bara att det är tråkigt och synd. Jag kan tycka att det är för tidigt att kritisera, säger Christer Björkman till Aftonbladet.

Carolas vändning

Häggkvist har nu publicerat ännu en bild där hon inte är lika kritisk till satsningen men menar att det fortfarande finns frågetecken.

”Först och främst så vill jag bara säga att jag tror att Sverige är ett roligare och mer musikengagerande land med SVT:s Melodifestivalen (inklusive Christer Björkman) än inget alls!”, skriver hon på Instagram.

Expressen har sökt Christer Björkman som avböjer att kommentera. Carola Häggkvist hänvisar till sitt Instagram–inlägg. 

Här börjar Carolas klänning brinna på scenen

Minns ni detta?