Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carola har fått nog av att hånas

Trött. Carola är trött på att ständigt häcklas offentligt. Nu har hon reagerat över ett skämt i radio och stjärnan funderar på att anmäla ett inslag i Mix Megapol. Foto: SVEN LINDWALL
Carola har fått nog av att hånas offentligt. Nu har hon kontaktat advokat och överväger att anmäla ett inslag av radiokändisen Kjell Eriksson till granskningsnämnden.
- Vi har talat om det och tar ställning framöver, säger Per-Hans Berg, Carolas advokat.

FAKTA

Så sa Kjell i radio

”Jag hade träffat Nordman på en fest och sa att det vore lite grannt om ni snodde Carolas klänning till hon som ska brännas på bål... då kan den brinna i helvetet”


Vi har också häcklat Carola


”Hon ska hålla käften” Gert Fylking i Rix morronzoo, januari 2008.

”Carola, jag hatar henne” Alexander Bard i Pause, 2007, om vem som är mest överskattad artist. ”Carola, jag hatar henne!”

Det var i början av mars som radiokanalen Mix megapol sände inslaget där Kjell Eriksson pratade om duellen i ”andra chansen” mellan Nordman och Johnson/Häggqvist.
Direkt efter att programmet hade sänts fick kanalen skarp kritik av Carolas manager.
– Hon ringde upp efter sändning och sa att Carola var väldigt upprörd. De ville att vi skulle skicka inslaget via mejl, säger Åsa Paborn, vid Mix megapol.

Ett oskyldigt skämt

Carolas advokat, Per-Hans Berg väntar nu på att de ska diskutera ärendet vidare. Om granskningsnämnden tar upp fallet kan det leda till en fällning och så kallad ”prick”.
– Vi följer skriverier i tidningar och inslag i radio och tv hela tiden, en tidning fick vi fälld i pressens opinionsnämnd för bara ett halvår sedan, säger Carolas advokat.
Radioprofilen Kjell Eriksson ställer sig frågande till hotet om anmälan och menar att det hela var ett oskyldigt skämt.

”Har gjort avbön”

– Jag har ju ett jättebra recept på kladdkaka och skulle kunna gottgöra det här på trevligare sätt. Det händer ju så mycket olyckliga saker i världen som rättssalarna bör ta tag i istället tycker jag, säger Kjell Eriksson.
Vad tycker du om Carolas åsikter i allmänhet?
– Det luktar lite medeltid i vissa fall, men hon har ju gjort avbön för vissa saker också, säger Kjell.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!