"Carola är feg och falsk"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dragshowartisten Lars-Åke Wilhelmssom tycker att Carola är feg som inte vågar stå för sina åsikter om homosexuella.
Foto: FORSELL STEFAN

Inför lördagens schlagerfinal uppmanar delar av gayvärlden till bojkott av storfavoriten Carola Häggkvist, 39.

- Carola är feg och falsk, säger dragshowartisten Lars-Åke Wilhelmsson.

- Jag tycker att det är skittöntigt att bojkotta henne på grund av hennes åsikter, kontrar artisten Mathias Holmgren.

Carola.
Foto: LINDWALL SVEN

Det har gått drygt fyra år sen Carola i en intervju i gaytidningen QX sa att homosexualitet är något onaturligt som går att bota. Men gayvärlden har inte glömt och när Carola förra veckan vägrade att svara på frågor om sina åsikter om homosexualitet väcktes minnena till liv. Under ett uppträdande på gayklubben Patricia i Stockholm i söndags uppmanade Lars-Åke Wilhelmsson därför gayvärlden att inte rösta på Carola i finalen.

"Fruktansvärda åsikter"

 - Det var inte svårt att få med sig publiken på Patricia. Vi uppmanar till att rösta på Linda Bengtzing, Kikki Danielsson eller vem som helst. Bara inte Carola. Efteråt kom många fram och höll med mig. Jag tycker att hon är oärlig, säger Lars-Åke. Varför? - Som artist är hon otrolig. Men hon har fruktansvärda åsikter, när hon säger att det går att bota homosexualitet med förbön och att det är onaturligt. Hon får tycka det, men då måste hon stå för det. Han anser att det är ekonomiska intressen som styr. - Hon vill vinna schlagern och sälja skivor igen och då vill hon undvika jobbiga frågor. Har gayvärlden vänt sig mot Carola? - Hela Melodifestivalen är uppbyggd med gayfolk - Christer Björkman, Pekka Heino, Rickard Engfors. Men de vågar inte bojkotta eftersom Carola är business för dem också. Men på Patricia var det ett stort ståhej och jubel. Dagen efter var det många som kom fram och sa att jag var modig och att de inte tänker rösta på Carola. Vi skickar hellre Günther.

"Carola är fantastisk"

 Varken SVT:s schlagerkommentator Pekka Heino eller schlagergeneralen Christer Björkman ville i går kommentera det hela. Carolas samarbetspartner Rickard Engfors bemöter dock kritiken: - Carola hatar inte bögar. Hade hon gjort det hade jag inte jobbat med henne. Hon är en fantastisk människa. Carola och hennes manager kunde i går inte nås för en kommentar.

DISKUTERA: Är Carola feg som inte vågar svara på frågor om homosexualitet?