Dragshowartisten Lars-Åke Wilhelmssom tycker att Carola är feg som inte vågar stå för sina åsikter om homosexuella.
Dragshowartisten Lars-Åke Wilhelmssom tycker att Carola är feg som inte vågar stå för sina åsikter om homosexuella.

"Carola är feg och falsk"

Publicerad
Uppdaterad
Inför lördagens schlagerfinal uppmanar delar av gayvärlden till bojkott av storfavoriten Carola Häggkvist, 39.
- Carola är feg och falsk, säger dragshowartisten Lars-Åke Wilhelmsson.
- Jag tycker att det är skittöntigt att bojkotta henne på grund av hennes åsikter, kontrar artisten Mathias Holmgren.
Carola.
Det har gått drygt fyra år sen Carola i en intervju i gaytidningen QX sa att homosexualitet är något onaturligt som går att bota. Men gayvärlden har inte glömt och när Carola förra veckan vägrade att svara på frågor om sina åsikter om homosexualitet väcktes minnena till liv. Under ett uppträdande på gayklubben Patricia i Stockholm i söndags uppmanade Lars-Åke Wilhelmsson därför gayvärlden att inte rösta på Carola i finalen.

"Fruktansvärda åsikter"

- Det var inte svårt att få med sig publiken på Patricia. Vi uppmanar till att rösta på Linda Bengtzing, Kikki Danielsson eller vem som helst. Bara inte Carola. Efteråt kom många fram och höll med mig. Jag tycker att hon är oärlig, säger Lars-Åke. Varför? - Som artist är hon otrolig. Men hon har fruktansvärda åsikter, när hon säger att det går att bota homosexualitet med förbön och att det är onaturligt. Hon får tycka det, men då måste hon stå för det. Han anser att det är ekonomiska intressen som styr. - Hon vill vinna schlagern och sälja skivor igen och då vill hon undvika jobbiga frågor. Har gayvärlden vänt sig mot Carola? - Hela Melodifestivalen är uppbyggd med gayfolk - Christer Björkman, Pekka Heino, Rickard Engfors. Men de vågar inte bojkotta eftersom Carola är business för dem också. Men på Patricia var det ett stort ståhej och jubel. Dagen efter var det många som kom fram och sa att jag var modig och att de inte tänker rösta på Carola. Vi skickar hellre Günther.

"Carola är fantastisk"

Varken SVT:s schlagerkommentator Pekka Heino eller schlagergeneralen Christer Björkman ville i går kommentera det hela. Carolas samarbetspartner Rickard Engfors bemöter dock kritiken: - Carola hatar inte bögar. Hade hon gjort det hade jag inte jobbat med henne. Hon är en fantastisk människa. Carola och hennes manager kunde i går inte nås för en kommentar. DISKUTERA: Är Carola feg som inte vågar svara på frågor om homosexualitet?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag