Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Byttes ut - i hemlighet

Originalmedlemmarna i skrällgruppen Star pilots, Patrick Saxe, Albin Sandqvist och Daniel Wohlin.
Foto: Martin Botvidsson
Originalmedlemmarna i skrällgruppen Star pilots höll inte måttet och byttes ut i allra största hemlighet. Efter hot om diskning från SVT fick de utan förvarning beskedet att de inte längre fick framföra sitt bidrag.
- Jag tycker det är tråkigt att man inte har fått någon förklaring, säger den tidigare piloten Patrick Saxe.

FAKTA

ANDRA SOM INTE FICK VARA MED


Agnes Carolsson diskas inför 2007 års Melodifestival efter att hon inför tävlingen avslöjat namnet på sin inskickade låt.
Carola Häggkvist uteslöts som låtskrivare inför 20z03 års schlager-SM då hon vägrade framföra "Autumn leaf", som hon varit med och skrivit. andra som inte fick vara med

De har inte bara utåt sett anklagats för att bluffa - även internt har Star pilots, som i lördags skickades till andra chansen från deltävlingen i Malmö, skakats av skandaler.
I sista stund byttes medlemmarna ut i allra största hemlighet - efter att bidraget antagits till tävlingen.
- Vi hade börjat öva på koreografin och träffat Christer Björkman. Sen fick vi reda på att det är några andra som ska framföra bidraget, utan någon vidare förklaring, berättar modellen och den tidigare medlemmen Daniel Wohlin.

Inte fått förklaring
Tillsammans med Patrick Saxe och Albin Sandqvist utgjorde han till i höstas gruppen. Tillsammans reste de i somras riket runt i Rix FM:s sommarturné.
Patrick Saxe är även han besviken över att inte ha fått någon förklaring.
- Det är tråkigt att man har byggt upp någonting man tycker är kul och inte får fortsätta med det, säger han.
- Man var ju inställd på Melodifestivalen, och så hände det inte.

"Det var för svagt"
Johan Fjellström, producenten bakom gruppen, är fåordig om det plötsliga beslutet.
- Jag har inget bra svar, säger han.
Men enligt tävlingsproducent Christer Björkman höll medlemmarna inte måttet.
- Vi hade inga referenser på den första uppställning som var aktuell, så vi ville träffa dem. När vi gjort det ansåg vi helt enkelt att det var för svagt för de kriterier vi har för Melodifestivalen, säger han.
- Då sa vi till skivbolaget att vi funderade på att byta artist på låten om det inte blev bättre. Efter det kom ändringen, och nu ser det professionellt och bra ut, säger Christer Björkman.