Boris René insjuknade efter deltävlingen i Norrköping. Foto: Sven LindwallBoris René insjuknade efter deltävlingen i Norrköping. Foto: Sven Lindwall
Boris René insjuknade efter deltävlingen i Norrköping.  Foto: Sven Lindwall
"Det var så mycket intryck och så mycket som skulle sitta så när man väl släppte allt sa kroppen ifrån. Jag var helt förstörd", säger artisten till Aftonbladet. Foto: Sven Lindwall"Det var så mycket intryck och så mycket som skulle sitta så när man väl släppte allt sa kroppen ifrån. Jag var helt förstörd", säger artisten till Aftonbladet. Foto: Sven Lindwall
"Det var så mycket intryck och så mycket som skulle sitta så när man väl släppte allt sa kroppen ifrån. Jag var helt förstörd", säger artisten till Aftonbladet. Foto: Sven Lindwall

Boris blev sjuk efter pressen: "Förstörd"

Publicerad

Boris René blev sjuk efter deltävlingen i Melodifestivalen.

Nu är han orolig att framträdandet i Andra chansen ska påverkas, skriver Aftonbladet.

– Jag blev stressad, att komma hem och bli sjuk inför Andra chansen, säger han till tidningen.

Boris René blev sjuk efter deltävlingen i Melodifestivalen i Norrköping för två veckor sedan.

Nu berättar artisten, som tävlar i Andra chansen på lördag, för Aftonbladet att han varit orolig för att framträdandet ska påverkas.

– Jag kom hem på söndagen och blev sjuk direkt. Det var så mycket intryck och så mycket som skulle sitta så när man väl släppte allt sa kroppen ifrån. Jag var helt förstörd, så jag har legat hemma och bokstavligt talat bara sovit hela tiden, söndag till torsdag för att bli frisk, säger han till tidningen.

 

LÄS MER: Artisternas ilska mot SVT:s nya ändring

 

Boris René: "Stressad"

Boris René menar att han blev stressad av sjukdomen - och har nu kurerat med te och ingefära för att återhämta sig.

– Jag blev stressad, att komma hem och bli sjuk inför Andra chansen, men ju mer tiden gick kände jag att jag skulle hinna bli frisk, säger han till Aftonbladet.

På lördag tävlar Boris René mot Albin & Mattias i en av duellerna i Melodifestivalen. Nyligen stod det klart att SVT ändrar inför Andra chansen: Ett "tillskruvat upplägg som ska få tittarna att sitta på helspänn".

 

LÄS MER: Läs allt om Melodifestivalen här

 

Artisternas ilska mot SVT:s ändring

Bland annat planerar SVT att presentera finalisterna på ett annorlunda sätt i direktsändningen - vilket innebär att artisterna lämnar green room när resultatet ska tillkännages.

Artisterna kommer i stället att stå på scenen, något som fått flera av dem att reagera.

– Nej fyfan, usch. Jag tycker inte att det är speciellt roligt, sa Molly Pettersson Hammar.

Samir Badran tror att spänningsändringen kommer göra kvällen värre.

– Jag är fan rädd för duellerna också. Helt ärligt, vi har fler fans uppenbarligen om man kollar på följarantalet. Men jag hoppas inte att det är det som spelar roll för dem, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag