Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björkman slår tillbaka – efter Carolas kritik

Tre gånger Carola gjorde något oväntat
Carola menade att SVT behöver bättre famförhållning. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Christer Björkman menar att ”dörren står öppen” för Carola. Foto: SVEN LINDWALL
Det är i Andra chansen-tävlingen i Eskilstuna som den nygrundade Melodifestivalen Hall of Fame ska uppmärksammas och hyllasFoto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Christer Björkman på scen inför deltävlingen i Göteborg. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Carola Häggkvist kritiserar SVT på Instagram, och menar att hon blev tillfrågad för sent för att kunna vara med i Melodifestivalens Hall of Fame-hyllning i Andra chansen. 

Nu slår Christer Björkman tillbaka mot ”Evighet”-stjärnans påstående – och hälsar henne samtidigt välkommen till att vara med i pausnumret.

– Det är upp till henne. Men dörren står öppen, hon är alltid välkommen, säger Christer Björkman.

I Melodifestivalens Andra chansen-tävling i Eskilstuna kommer den nygrundade Melodifestivalen Hall of Fame att uppmärksammas och hyllas, med en stjärnspäckad ensemble. Hittills har SVT släppt att Melodifestivalen-legendarer som Björn Skifs och Tomas Ledin kommer vara med och uppträda.

En som inte verkar dyka upp är däremot trefaldiga vinnaren Carola Häggkvist, 53, som kritiserar SVT på sina sociala medier. Artisten menar att kanalen haft för dålig framförhållning när de har försökt boka henne till mellanakten, vilket gjort att hon känt sig tvingad att tacka nej.

”För min privata och professionella tidsplanering kring bl a video och musik inspelningar i feb och mars så hade det varit önskvärt att ha fått mer information om eventets utförande så jag kan ta beslut om jag ska stanna eller åka i väg då det krockar med sportlovet. Har man barn i skolåldern vet alla hur viktig den tiden är”, skriver Carola på Instagram.

”Gärna lite längre framförhållning”

Hon fortsätter med att poängtera att Melodifestivalen är något som ligger henne varmt om hjärtat – men att hon är för uppbokad för att kunna ge det tid på kort varsel, när det krockar med barnens lov.

”Hade gärna bjudit på något härligt för den stora Melodifestivalspubliken men gärna med lite längre framförhållning då livet o musiken snurrar på ändå”.

Nu ger forna schlagergeneralen Christer Björkman, som är huvudansvarig för Melodifestivalen Hall of Fame, svar på artistens påstående.

SVT borde väl ha hört av sig ganska tidigt om det här till Carola?

– Så är det, säger Christer Björkman.

Så det Carola skriver på Instagram stämmer inte?

– Inte som jag uppfattar det, jag har en annan bild, fortsätter han.

Men Christer Björkman och tävlingsproducenten Karin Gunnarsson har inte gett upp om att få med Carola Häggkvist till showen i Andra chansen – i stället menar de att stjärnan har en stående inbjudan.

Kommer hon vara med nu i Andra chansen?

– Vi vet inte det. Det är upp till henne. Men dörren står öppen, hon är alltid välkommen, säger Christer Björkman.

Mariette om stödet på plats: ”Otroligt tacksam”

Mariette om stödet på plats: ”Otroligt tacksam”