Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Benjamin och Felix öppnar finalen i Melodifestivalen

Felix Sandman kom tvåa och Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen 2019. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Benjamin Ingrosso och Felix Sandman.Foto: OLLE SPORRONG

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman öppnar finalen i Melodifestivalen med ett specialnummer som hyllar vänskap och värme.

Förra årets etta och tvåa var största konkurrenter – men mitt i allt fann de varandra både musikaliskt och som vänner.

– Att få komma tillbaka ett år senare som gästartister och sprida glädje ska bli magiskt, säger de i ett pressmeddelande.

Finalen i Melodifestivalen 2019 öppnas av förra årets vinnare Benjamin Ingrosso, 21, och tvåa Felix Sandman, 20. 

I ett pressmeddelande berättar producenten Henric von Zweigbergk att man i finalen vill hylla vänskap och värme.

– Vi är många som blickar tillbaka till förra årets final med värme och minns Benjamin och Felix fina vänskap när resultatet presenterades. Vi börja årets final med att hylla vänskap och ta med oss värme och kärlek in i programmet, säger Henric von Zweigbergk.

 

Ingrosso och Sandman inledde samarbete

Ingrosso och Sandman var storrivaler i förra årets tävling. Men mitt under de intensiva Melodifestivalen-veckorna fann de varandra. 

Felix Sandman tävlade med låten ”Every single day”, men efter en tuff slutstrid vann Benjamin Ingrosso med ”Dance you off”. Felix Sandman var den första att gratulera och krama honom.

Sedan fjolårets tävling har Benjamin Ingrosso och Felix Sandman turnerat ihop och fått en gemensam hit med låten ”Tror du att han bryr sig”, som de kommer att sjunga på lördag. Benjamin Ingrosso framför dessutom en ny cover på Lionel Riches ”All night long”.

 

I pressmeddelandet säger Benjamin Ingrosso och Felix Sandman att de ser fram emot det ärofyllda uppdraget att öppna finalen:

– Vi är så taggade på att få komma till finalen och dra i gång årets fest med alla grymma finalister! För bara ett år sedan hände det sjukaste när Sverige röstade fram oss som favoriter! Att få komma tillbaka ett år senare som gästartister och sprida glädje ska bli magiskt.