Benjamin Ingrosso sjunger om ex-kärleken

På lördag står Benjamin Ingrosso på scen när han gör Melodifestival-debut med låten "Good lovin".
Foto: Janne Danielsson / SVT / PRESSBILDER
Låten handlar om hans förhållande med flickvännen Linnea, som det tog slut med i höstas.
Foto: Alex Ljungdahl

Benjamin Ingrosso gör Melodifestival-debut med låten "Good lovin" - som han skrivit om ex-flickvännen Linnea.

Paret var tillsammans i fyra år, men gjorde slut i höstas.

– Jag är tacksam att jag gått igenom motgångar, för annars hade jag inte skrivit den här låten, säger Benjamin Ingrosso.

På lördag står Benjamin Ingrosso på scen när han gör Melodifestival-debut med låten "Good lovin".

En låt artisten tycker visar vem han är som underhållare.

– Nu har man repat fram numret och allt ska sitta. Låten är soulig, väldigt mycket Benjamin. Förhoppningsvis kommer folk fatta vad som är mitt sound, säger Benjamin Ingrosso.

Låten handlar om hans förhållande med flickvännen Linnea, som det tog slut med i höstas, efter att paret hade spenderat över fyra år tillsammans.

– Låten handlar om henne, så det blir någon fin... Inte hyllning, men... Jag är tacksam att jag gått igenom motgångar, för annars hade jag inte skrivit den här låten. Den handlar om oss och det som hände efter vi gjorde slut, säger Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso: Kan bli känslosamt

Han tror att uppträdandet kommer bli känslosamt - men samtidigt roligt och glatt.

– Det kommer nog vara känslosamt, men det kommer inte ta över mitt nummer. Jag vill få fram det jag sjunger, men den är åt det mer positiva hållet, att man minns de fina stunder man hade tillsammans. Man kommer inte tycka det är tråkigt, det ska vara glädjefyllt, säger "Good lovin"-artisten.

Att vara singel har sina fördelar när det kommer till hans yrke tycker Ingrosso, som menar att han kan fokusera på sig själv och sin medverkan i Melodifestivalen.

– Det känns för jävligt på ett sätt, men man måste gå vidare i livet. Det är väl skönt att man kan ha det här yrket när man har gått ur en separation, då får man verkligen skriva av sig och kunna fokusera på sig själv. Nu med mello är det skönt att jag bara kan tänka på det, säger han.