Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bengtzings återkomst – avslöjar svåra tiden

Linda Bengtzing: "Blev vräkt"
Linda Bengtzing är tillbaka i Melodifestivalen.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Comebacken kommer efter ett tufft år. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Och även om jag vet att jag har en svensk låt och kanske inte vinner så får jag ha roligt och fortsätta med det jag älskar”, säger Linda Bengtzing.Foto: Stella Pictures
Paul Ray, Klara Hammarström, Torsten Flinck, Anna Bergendahl, Dotter, Mendez, Linda Bengtzing och Alvaro Estrella tävlar i Göteborg.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den här bilden lade Linda Bengtzing upp på Instagram innan SVT hade offentliggjort årets tävlande.Foto: Instagram

Linda Bengtzing, 45, är tillbaka i Melodifestivalen efter sitt svåra år.

Men bara timmar före SVT:s presskonferens fuskade artisten och avslöjade själv att hon skulle vara med i tävlingen.

– Det finns nog de som har gjort värre, tror jag, säger Linda Bengtzing.

När Linda Bengtzing ställde upp i Melodifestivalen senast, 2016, kom hennes ”Killer girl” sist i sin deltävling. Ändå drar hon sig inte för att kliva in i tävlingen igen – nästa år tävlar hon för sjunde gången då hon ställer upp med ”Alla mina sorger”.

Och det är en comeback efter en period med just mycket sorger. Linda Bengtzing berättar att hon kommer från en tuff period – som försvagade hennes immunförsvar och gjorde henne sjuk i månader.

– Förra året, under jul. Det var mycket, vi hade det tufft. Satan i gatan. Det var sjukdom i familjen, av värsta sort. Så det var inte konstigt att alla sjukdomar kom och tog mig då. Men nu börjar det räta till sig, säger Linda Bengtzing.

”Det här var inte min plan”

Hon berättar att hon är överraskad över att hon ska vara med i Melodifestivalen igen.

– Det här var inte i min plan. Men vad gör man när låten kommer? Jag hade inte riktigt trott att den här typen av låt fortfarande fanns. För även om den är otroligt modern så går det inte att ta miste på dess id, den är verkligen Linda Bengtzing. 

Melodifestivalen ser hon som årets roligaste fest.

– Om du får en inbjudan, tackar du nej då? Dessutom, det som SVT ger oss – bästa ljudet, bästa ljuset, bästa nummermakarna – att inte utnyttja det är som att tacka nej till en gratis reklamkampanj. Eller gratis, man sliter ju arslet av sig. Och även om jag vet att jag har en svensk låt och kanske inte vinner så får jag ha roligt och fortsätta med det jag älskar, säger Linda Bengtzing.

Avslöjade sin medverkan på Instagram

Nu är hon så peppad på sin medverkan att hon valde att bryta mot SVT:s strikta regelverk och avslöjade på Instagram att hon skulle vara i Melodifestivalen – bara timmar före presskonferensen. ”Senast...” skrev Linda Bengtzing intill en bild från när hon tävlade 2016 – vilket hennes följare direkt tog som en bekräftelse på de rykten som florerat om hennes medverkan.

– Jag har hållit mig fram tills nu. Det finns nog de som har gjort värre, tror jag, säger hon.

Seniorproducenten Christer Björkman har inte sett Linda Bengtzings inlägg. Men han säger att det inte lär bli tal om någon diskvalificering.

– Reglerna är inte till för att stjälpa människor, säger Christer Björkman.

https://www.instagram.com/p/B5UWUc7g0XZ/

Linda Bengtzings viktiga bröst-uppmaning

Linda Bengtzings viktiga bröst-uppmaning