Patrik Isaksson hoppade på konkurrenten Charlotte Perrelli i direktsänd radio. Foto: MAGNUS JÖNSSON
Patrik Isaksson hoppade på konkurrenten Charlotte Perrelli i direktsänd radio. Foto: MAGNUS JÖNSSON

Attacken på Charlotte

Publicerad
Uppdaterad
Melodifestivalen skakas redan av ett rejält artistbråk.
Mitt i direktsändning hoppade Patrik Isaksson på
konkurrenten Charlotte Perrelli:
- Kan någon förklara storheten med hennes uppen-barelse för mig?
Patrik Isaksson blev i tisdags klar för Melodifestivalen 2008 med sin ”Under mitt tunna skinn”.
Vanligtvis är sångaren försiktig med orden, men när han i går morse gästade Rix FM Morgonzoo valde han att gå till attack mot Charlotte Perrelli, som slåss med Måns Zelmerlöw om att få framföra låten ”Hero” i Melodifestivalen:
– Kan någon förklara stor-heten för mig med Charlotte Perrellis uppenbarelse? Visst, hon har vunnit en gång självklart. Men har någon någonsin hört någon mer låt från henne sedan 1999? Hon hade några år i Tyskland ...

Reagerade på utspelet

Sarah Dawn Finer, som var i studion och som till helgen åker på turné med Patrik Isaksson reagerade på utspelet:
– Nej, men oj då...
Sedan börjar Patrik Isaksson ironiskt att sjunga: Take me to your heaven... (Charlotte Perrellis vinnarlåt i schlager-EM i Jerusalem).

”Inte likt Patrik”

Charlotte Perrelli, som låter sin manager sköta motelden, reagerar kraftfullt på Patrik Isakssons utspel:
– Det är inte likt Patrik. Han brukar ju vara försiktig. Förstår inte vad det är frågan om...
Charlotte är en av Sveriges största kvinnliga stjärnor. Dess-utom har hon tjänat betydligt mer pengar än vad han någonsin gjort, säger Staffan Jordansson.
Filip Adamo på Patrik Isakssons skivbolag:
– Han och Sarah förbereder sig inför turnépremiären och har inga luckor för kommentarer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag