Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arvingarnas revansch på SVT – nu är de i final i Melodifestivalen

Här firar Arvingarna tillsammans.Foto: OLLE SPORRONG
I första deltävlingen saknades Tommy Carlsson.Foto: OLLE SPORRONG
I finalen är bandet komplett.Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

De var tre i semifinalen. Men till den stora Mellofinalen är trummisen Tommy Carlsson tillbaka.

50-årspartyt i Florida är över. Nu börjar Mellofesten i Solna.

– Det känns lite som en revansch, säger Casper Janebrink.

https://www.instagram.com/p/BuPA3viniU4/?utm_source=ig_web_copy_link

 

SVT:s krav på Arvingarna

Innan det blev klart att Arvingarna skulle uppträda i fjärde deltävlingen i Lidköping kom bandet på att det krockade med trummisen Tommy Carlssons 50-årsresa i USA med sin familj.

Bandet vädjade till tävlingsledningen att byta deltävlingen, men fick nobben.

– Man blev förvånad och besviken på tv. Varför löser de inte det? undrade Tommy Carlsson.

Arvingarna fick nämligen välja mellan att ställa upp som trio, eller hoppa av Melodifestivalen. Schlagergeneralen Christer Björkman hade nämligen förklarat tidigare att man inte kunde ta hänsyn till artisternas önskemål. 

Men de tävlade, gick till Andra chansen. Sen kom nästa problem. Med fyra Arvingar på scen fick de göra om sitt nummer.

 – När man blir fyra i stället för tre så blir det ju nya kameror att titta i, nya vinklar. Det är minst lika mycket sådant att tänka på som att man ska synka rörelserna, säger Lars ”Lasseman” Larsson.

Så i stället för att åka till studion som det var tänkt, fick de kämpa hårt med Mellolåten. Men det gick och nu är bidraget ”I do” i final.

– Det känns lite som en revansch, säger Casper Janebrink.

 

https://www.instagram.com/p/BujvirrjWrr/?utm_source=ig_web_copy_link

Det här är Arvingarna

Arvingarna är ett dansband från Partille utanför Göteborg. Bandet bildades 1989 och firar 30 år som artister 2019. I år är de med i Melodifestivalen för femte gången.

Bandnamnet Arvingarna kommer från att samtliga fyra medlemmar är barn till dansbandsmusiker från Flamingokvintetten och Streaplers.

https://www.instagram.com/p/BtGz4NNBBwh/?utm_source=ig_web_copy_link

Casper Janebrink, bas och sång, är 49 år och född i Göteborg. Pappa är Dennis Janebrink, basist i Flamingokvintetten.

Janebrink bor med hustrun Helena, barnen Alice och Felix, samt chihuahuan Chili i ett arkitektritat hus i Floda. Där har han format sitt favoritrum så här:

– Jag gillar mitt musikrum. Där inreder jag precis som jag vill med mina basar, gamla minnen och grejer från Arvingarnas år. Det är som att komma in i en studio slash museum, har han berättat för Expressens inredningsmagasin Leva & Bo.

Tommy Carlsson, 50, spelar trummor och sjunger, kom tillbaka till Andra chansen och är nu beredd för final. Han är äldre bror till Kim Carlsson och son till Hasse Carlsson, sångare i Flamingokvintetten. Tommy är gift och bor i Kungsbacka, söder om Göteborg.

Kim Carlsson, 46, gitarrist och sångare, är Tommys lillebror. Han är gift och bor även han i Kungsbacka i Halland.

https://www.instagram.com/p/Bt016rUg3-l/?utm_source=ig_web_copy_link

Lars ”Lasseman” Larsson, 47, spelar klaviatur, gitarr och är sångare. Han är gift och bor i Västra Frölunda. Hans pappa Lasse Larsson är tidigare klaviaturspelare i Streaplers. Lasseman slutade snusa i januari 2019. Av Instagram-inlägget ovan ser han ut att sakna sina dosor.

Arvingarna i Melodifestivalen

Bandet har varit med i Mello fyra gånger tidigare. 1993 vann Arvingarna Mello med ”Eloise”.  Sverige kom på sjunde plats, där irländska hemmahoppet Niamh Kavanagh vann med ”In Your Eyes”.

https://youtu.be/T_-TqYx3XxU

1995 tävlande Arvingarna med låten ”Bo Diddley”. Låten kom sexa och blev utslagen i första omgången, där Jan Johansen vann med ”Se på mig”.

Arvingarna var tillbaka i Melodifestivalen 1999. Ni vet hur det gick. Charlotte Nilsson/Perrelli vann Mello och Eurovisionsfinalen med ”Tusen och en natt”. Arvingarna och låten ”Det svär jag på” kom trea.

Bandet var även med i Melodifestivalen 2002, första året med fyra deltävlingar och en final. Arvingarna gjorde låten ”Ingenting är större än vi”. Tittarna tyckte att det fanns fem bättre låtar, så Arvingarna slutade sex och slogs ut.

https://www.instagram.com/p/Buv52h5nJZ9/?utm_source=ig_web_copy_link

 

LÄS MER: Så startar artisterna i Mellofinalen 2019