Arvingarnas nödplan – om de vinner Melodifestivalen

Arvingarnas knep för att ta sig till finalen i Melodifestivalen
För Arvingarna är Melodifestivalen inget nytt.
Foto: OLLE SPORRONG
Casper Janebrink ledde Bingolotto under nyår.
Foto: MATHIAS OTTERBERG / FOLKSPEL

Arvingarna vill upprepa succén från 2019 med låten ”I do” och ta sig till final i ”Melodifestivalen” med sitt bidrag på svenska.

En låt som bandet planerar att översätta vid en vinst – men exakt hur det skulle låta står ännu inte helt klart för bandets sångare och basist, Casper Janebrink.
Lyckan över att få stå på scen är ändå stor efter ett tufft år.
– Utan stödet hade vi inte klarat oss alls.

Kommentera artikeln! När du läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

För Casper Janebrink och hans Arvingarna blir det sjätte gången gillt som bandet deltar i ”Melodifestivalen” när den första deltävlingen hålls på lördag.

Senast, 2019, gick de till final via andra chansen med låten ”I do”. Nu hoppas bandets sångare och basist, Casper Janebrink, kunna göra samma resa igen.

– Vi sjunger på svenska, så vi tänker ju mest på svenska marknaden, säger artisten om sitt bidrag. 

Men en reservplan om bandet skulle kamma hem vinsten finns.

– Det finns väl en engelsk text också som ligger någonstans, så skulle det gå så bra så kommer vi att lösa det också.

Mellan Arvingarna och en finalplats står ett riktigt starkt startfält, och konkurrensen i årets ”Mello” är på papperet stenhård, redan i den första deltävlingen.

– Det är jättehäftigt startfält, massa kända artister och några mer okända, eller okända för mig, men kända för den yngre publiken. Verkligen kul med så många bra artister. Det kommer bli underbart för alla där hemma.

Casper Janebrink: ”Ekonomiskt katastrofår”

Arvingarna har precis som alla andra påverkats av coronapandemin. Bandet gick från att planera för 2021 förra våren, till att tvingas söka stöd för att klara sig.

– Man kan väl säga så här: vi skulle haft ett fantastiskt år, hela året var fullbokat med spelningar. Vi satt i våras och diskuterade vad vi skulle göra 2021, säger Janebrink.

Sedan slog pandemin till med full kraft.

– Vi fick avbryta vårturnén och sommarturnén blev inte alls vad vi hade tänkt oss. Vi gjorde några mindre spelningar i slutet av sommaren, bara för att göra nånting. Sedan hade vi en krogshow i höstas i två kvällar innan vi fick stänga.

Hur har ni klarat er ekonomiskt?

– Ekonomiskt har det varit ett katastrofår. Vi har klarat oss, men det är så med allt. Man har fått dra ner på allt och minimera utgifterna för att klara oss, säger Janebrink.

Att ställa upp hade inte varit möjligt utan regeringens stödpaket, menar han.

– Vi har klarat oss hyfsat, tack vare regeringens stöd. Utan stödet hade vi inte klarat oss alls.

Så påverkas Arvingarna av corona – kommer synas i tv

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.