Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artisternas oro inför Andra chansen: ”Tar emot lite”

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL

De har kämpat mot sjukdom hela veckan, och på torsdagens repetitioner kunde Ellen Benediktson inte ens sjunga.

Tillsammans med Simon Peyron lyckades hon ta ”Surface” till Andra chansen ändå – men nu är duon rädda att Benediktson inte ska hinna bli frisk.

– Det enda som tar emot lite är att vi vill att Ellen ska få chansen att friskna till, och nu blir det direkt veckan inpå, säger Simon Peyron.

Duetten Ellen Benediktson och Simon Peyron har kämpat i Malmömotvind hela veckan. Efter att Benediktson drabbats av en envis förkylning har de varit oroliga för att hon inte skulle kunna genomföra sitt framträdande i delfinalen. Så sent som i torsdags mimade hon bara på repetitionerna – men nu har artisterna lyckats ta sig till Andra chansen i Eskilstuna.

– Det är en otrolig urladdning, jag har bara gråtit hela tiden. Men det är så klart av glädje. Jag är så otroligt stolt över att vi gjorde ett fantastiskt nummer, jag kände allt jag ville känna. Men nu är jag fett trött, säger en omtumlad Ellen Benediktson efter beskedet.

– Det har varit världens nervpärs. Jag har gått runt och bara känt ”fight or flight”. Jag har haft alla indikationer – kalla händer, varit svettig, tunnelseende. Jag har inte kunnat styra min kropp. Det var så sjukt skönt att komma ut och bara köra järnet, berättar Simon Peyron, som stöttades av kärleken och tv-profilen Malin Olsson på plats.

”Ville ha mer närkontakt”

Nu väntar Andra chansen, och duon måste ladda om – och Benediktson måste hinna bli frisk.

– Vi är så himla glada för det. Det enda som tar emot lite är att vi vill att Ellen ska få chansen att friskna till, och nu blir det direkt veckan inpå, säger Peyron.

– Det är klart att det hade varit bättre om det antingen varit tredje eller andra deltävlingen, eller om vi hade gått direkt, för då hade jag fått en vecka på mig. Men jag är typ på bättringsvägen. Lördag nästa vecka, vad fan, försöker Benediktson tagga sig själv.

I lördagens framträdande valde artisterna att stå mycket närmare och vara mer intima på scenen än de gjort på repetitionerna, efter att ha utvärderat sig själva.

– Ursprungsidén med numret var att vi ville få med alla de visuella effekterna, men när vi tittat på det i efterhand så har vi känt att vi vill ha mer närbilder, mer närkontakt. Vi vill ha mer av det här naturliga helt enkelt, säger Simon Peyron.

Hanna Ferms champagne-strul på efterfesten