Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Hedenmo avslöjar sin sanning om Melodifestivalen

Melodifestivalen 2021: Det här är Eloise och Bosse
Foto: Tommie Rekstad/ SVT
Foto: SVT

I kvällens Melodifestival ”pressas” artisterna av SVT-journalisten Anna Hedenmo i samband med att deras bidrag presenteras.

Hedenmo, till vardags programledare för intervjuprogrammet ”Min sanning”, är glad över gästspelet.

– Det var på tiden tycker jag, säger hon skämtsamt.

SVT-journalisten Anna Hedenmo är ett stort Mellofan och har följt tävlingen sedan hon var liten. Nu är hon 59, nybliven mormor och aktuell med sitt gästspel i Melodifestivalen.

– Ja, men det var på tiden tycker jag. Nej, men vi fick förfrågan om vi ville vara med i Mello i år. Min sanning ser naturligtvis en möjlighet att sprida det här intervjuprogrammet bland yngre. Det kan vara kul, säger Anna Hedenmo.

– Jag tyckte det var jättekul att intervjua deltagarna i kvällens tävling, de var charmiga, samarbetsvilliga och förstod att det var lite på skoj, men ibland så kom det lite allvarliga svar, lite överraskande, men som gjorde det lite extra intressant och inte bara skojigt.

Var det ett enkelt beslut att säga ja när de frågade?

– Vilket program skulle säga nej till att vara med i Mello? Om man hittar en form som stämmer med ens eget koncept, och här är det ju att intervjua. Hur många tittare har Mello?

Tre komma någonting miljoner.

– Ja men du hör ju. Vem säger nej om det är på ett sätt där det framkommer vad vi gör, och det är det ju här, säger Anna Hedenmo.

Fick du bestämma frågorna själv?

– Det var jag och manusförfattaren Michael Mårtensson som skrev de här frågorna tillsammans, säger hon.

Kollar tillsammans med dottern

Hur ser du programmet?

– I kväll ska jag titta med min äldsta dotter och hennes dotter, hon är bara en vecka faktiskt, så det blir debut för henne.

Stort grattis!

– Tack!

Anna Hedenmo avslutar med att berätta att hon har ett bidrag som hon hejar på, men vilket det är vill hon inte säga.

– Jag har objektiviteten i ryggmärgen.

Saades starka känslor under Mello: "Mycket vemod"