Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Books comeback efter bråket med SVT

Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT

För två år sedan diskades Anna Book från Melodifestivalen.

Nu – efter den stora konflikten med SVT – gör programledaren comeback i programmet. Sångerskan medverkar i flera förinspelade sketch.

– SVT tar inte ett nej och trägen vinner, säger Anna Book

2016 skulle bli Anna Books stora comeback i Melodifestivalen. Men det hela slutade i fiasko när hennes bidrag "Himmel för två", som deckarförfattaren Camilla Läckberg skrivit texten till, diskvalificerades från den första deltävlingen i Göteborg.

Det ledde till en infekterad konflikt mellan sångerskan och SVT. Men nu gör Anna Book comeback i Melodifestivalen. Under den första deltävlingen visar SVT den första av flera sketcher med sångerskan som består av "reklamfilmer" för medicinen "Mello-brus – när fel låt vann".

– SVT tar inte ett nej och trägen vinner, säger Anna Book om sin medverkan i Melodifestivalen.

Hon fortsätter:

– Är det någon som har självdistans och kan bjuda på sig själv är det faktiskt jag så efter ett par vändor ändrade jag mig och kände att det kunde vara kul att prova något nytt. Sedan får jag ju vara med i Mello utan att behöva svettas och tävla.

 

LÄS MER: Lotta Engbergs sms efter konflikten med Kikki 

 

Får du bra betalt?

– Jag får alltid bra betalt. Men jag avslöjar inte hur mycket jag fick.

Du har ju varit rätt kritisk mot SVT, har du grävt ner stridsyxan nu?

– Jag är en person som tror på att älska och förlåta. Sedan står jag fortfarande för min åsikt och jag kan tycka att det var mycket som var märkligt när det gällde diskningen. Jag står också för min besvikelse över att de lovade mig en ny chans som de aldrig gav mig, säger hon och tilläger:

– Det finns ingenting som säger att jag inte poppar upp i Mello nästa år. Och jag har känt att de är väldigt glada och tacksamma över att jag bjussade på det här. Vi får väl se vad svenska folket tycker hemma i tv-sofforna, jag hoppas de förstår grejen.

SVT om konflikten med Anna Book under Melodifestivalen

Anette Helenius är projektledare för Melodifestivalen:

– Det här är en idé som har funnits länge. Vem som skulle göra det var väl inte helt klart men vi fastnade ganska tidigt för Anna Book och hon tyckte att det var en rolig idé, säger hon.

Ni fick tydligen tjata en del på henne, var hon svårflörtad?

– Ja det var hon väl. Också för att jag tror att det här är ett grepp som inte är helt känt så man vet inte riktigt hur resultatet kommer landa. Men jag tycker att det blev väldigt lyckat.

Anna har ju varit väldigt kritisk mot SVT efter att hon diskades, hade ni någon dialog kring det?

– Nej det har vi inte haft. Jag tyckte att vi hade det när det hände och vi var också väldigt tydliga med att det inte var hon utan låten. Sedan är det klart att hon var var besviken och hade rätt att vara det men det var två år sedan och jag tror att både hon och vi har lagt det bakom oss.

 

LÄS MER: Lindgrens nakna överraskning – efter succén med pappakroppen 

 

Schlagergeneralen Christer Björkman säger så här om Anna Books inspel:

– Jag tycker att det är väldigt roligt.

Hon har ju varit väldigt ledsen och besviken på dig och SVT, har du pratat med henne efter det som hände?

– Nej och hon har inte kontaktat mig heller. Men om hon skickar in en ny låt, vilket hon inte har gjort, är ju hon självklart aktuell igen som alla andra artister. Det finns inget konstigt i det. Men det måste ju finnas en låt först.

Har du förståelse för att hon kände sig dåligt behandlad?

– Nej det kan jag inte säga att jag gör. Jag tycker att vi hanterade henne otroligt varsamt och fint när vi tvingades diska henne. Så nej, det kan jag inte säga alls, det håller jag inte med om.