Anna Bergendahl fick på många sätt en mardrömslottning. Foto: Sven Lindwall
Anna Bergendahl fick på många sätt en mardrömslottning.  Foto: Sven Lindwall

Anna Bergendahl får tuff lottning i "Eurovision song contest"

Publicerad
Uppdaterad
Anna Bergendahl möter en mardrömslottning i Oslo i slutet av maj.
Som en av sammanlagt tolv ballader i sin semifinal riskerar sångerskans bidrag att drunkna bland lågtempolåtarna.
- Det är helt klart ett problem, säger Christer Björkman, head of delegation för Sverige.

Nu är det klart. När schlager-EM i går lottades visade det sig att Sverige går ut som sjätte nation i den andra semifinalen.
- På ett sätt är det här den bästa lottningen vi kunde få. Först följer fyra ballader, sedan Schweiz som har en riktig upptempolåt. Vi följer direkt efter sändningsbrejket, det här kan vara en fördel för oss, säger Christer Björkman.

"En bra känsla"

Men han är väl medveten om att Sverige, och Anna Bergendahl, på många sätt och vis har fått en mardrömslottning.
- Visst finns risken att vi drunknar bland alla ballader. Elva, eller tolv i heat två är ju sådana. Men vi framstår faktiskt nästan som midtempo bland övriga. Jag har trots allt en bra känsla.

Riktig svenskfajt

Och semifinal nummer två blir en riktig svenskfajt.
För Anna Bergendahl får slåss mot Danmark, där legendaren Thomas G:son stått för kompositionen.
Och direkt efter Sverige startar Azerbadjan, bidraget där är skrivet av ingen mindre än "Idol"-juryns ordförande Anders Bagge.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag