Ida Redig kastar kläderna på skivomslaget. Foto: PRESSBILDIda Redig kastar kläderna på skivomslaget. Foto: PRESSBILD
Ida Redig kastar kläderna på skivomslaget.  Foto: PRESSBILD
Ida Redig berättar om bakgrunde till bilden. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNIda Redig berättar om bakgrunde till bilden. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ida Redig berättar om bakgrunde till bilden. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
"Jag bryr mig väldigt lite om vad folk tycker", säger Ida Redig. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES"Jag bryr mig väldigt lite om vad folk tycker", säger Ida Redig. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
"Jag bryr mig väldigt lite om vad folk tycker", säger Ida Redig. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Anmäldes – nu berättar Ida Redig om nakenbilden

Publicerad

När Ida Redig poserade naken på sitt skivomslag anmäldes en annons för singeln till Reklamombudsmannen.

Nu berättar sångerskan om bakgrunden till bilden.

– Jag bryr mig väldigt lite om vad folk tycker och jag fick jättebra respons på omslaget, säger sångerskan.

Ida Redig debuterar i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018 som sänds från Göteborg och Scandinavium där hon framför bidraget "Allting som vi sa".

Sångerskan har släppt en mängd skivor och singlar och 2016 orsakade hon viss uppmärksamhet när hon poserade naken till omslaget till singeln "Förlåt för alla sånger som jag sjungit om dig".

En reklamannons för singeln på Spotify med samma bild anmäldes i samma veva till Reklamombudsmannen. Anmälaren menade att annonsen var sexistisk.

Ida Redig gör debut i Melodifestivalens andra deltävling. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ida Redig: "Tycker bara det är en snygg bild"

– Hade man ställt samma fråga till Justin Bieber om han låg naken på ett skivomslag?, säger Ida Redig och fortsätter:

– Jag tycker bara att det är en snygg bild. Det är jag liksom. Jag tycker att det är ett fantastiskt skivomslag som jag är stolt över.

 

LÄS MER: Ida Redigs hemliga knep för att undvika sjukdom 

 

Anledningen till att jag frågar är att den blev anmäld till Reklamombudsmannen då någon, eller några, ansåg att den var sexistisk.

– Ja precis, jag tycker att det är jätteroligt att man kan göra någonting som får folk att känna saker, säger hon och skrattar.

De har inte fattat grejen?

– Nej jag tror att de trodde att jag var någon ung person som låg där... jag vet inte riktigt. Jag tycker att det är jättekul. De får gärna tycka så, jag bryr mig väldigt lite om vad folk tycker och jag fick jättebra respons på omslaget.

– Det är fantastiskt snyggt och som jag sa är jag väldigt stolt över det.

Jag fick lite vibbar av sena Kent i ett parti i låten?

– Det har jag inte tänkt på men man kan ju alltid dra paralleller till allting. Men jag tycker det är bra, jag har ju turnerat med Kent. Jag har jobbat hårt för att det här är en Ida Redig låt till 100 procent. Det är verkligen mitt uttryck och min låt och det är jag väldigt stolt över.

 

LÄS MER: SVT:s varning till Samir – efter kärlekskuppen 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag