Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ändringen bara timmar innan – för att skydda programledarna

Foto: SVEN LINDWALL
Här står programledaren på bänken – som har bytts åt.
Foto: SVEN LINDWALL

Melodifestivalens programledartrio hoppar tillsammans från en bänk i lördagens öppningsnummet – något som var nära att sluta i katastrof på repetitionerna.

Bänken det var planerat att använda på scenen var alldeles för ostadig och skör för att kunna hoppa ifrån.

– Som det är nu kan vi inte hoppa, det hade kunnat gå riktigt illa, sa Lina Hedlund på fredagen.

För att kunna säkerställa programledarnas säkerhet har produktionen nu lånat in en annan bänk från Malmö opera.

Lördagens Melodifestivalen-sändning började med en musikalsketch baserad på Brandsta City Släckers ”låtskatt”. I showen, där David Sundin spelar pappa, Lina Hedlund spelar mamma och Linnea Henriksson spelar deras dotter, så hoppar programledarna tillsammans från en bänk – något som varit nära att gå riktigt illa under veckans repetitioner.

– Den är ju inte stabil, berättar Linnea Henriksson på fredagens programledarpresskonferens.

David Sundin konstaterar att de hade övat med en viss typ av bänk, men när det skulle göra samma sak på bänken på scen, så fick det ett helt annat resultat.

– Vi har haft en bänk som vi har repat med, som vi vet att vi kan hoppa upp på, och stå och hoppa på den bänken utan problem. Men så provade vi för första gången på scen i dag, med den riktiga scenbänken, den som ser ut lite mer som en parkbänk kan man säga. Då märkte vi ganska snart att den är inte gjord att hoppa på. Så då lät vi bli att hoppa på den, konstaterar David Sundin.

Kunde ha skadat sig

Lina Hedlund förklarar att om de tre skulle hoppa från bänken så skulle de kunna skada sig ordentligt.

– Som det är nu kan vi inte hoppa, det hade kunnat gå riktigt illa. Vi har också klackar på oss, säger Lina Hedlund.

– Vi hoppas att vi ska få en stabil bänk, säger David Sundin på fredagen.

På fredagens genrep inför publik fick programledarna låta bli att hoppa som planerat – men på lördagen gick det.

Då hade man nämligen panikbytt den tidigare bänken mot en annan lokal scenbänk, som fick komma till undsättning för att undvika skador.

”De har fått låna en av Malmö operan som snällt ställde upp! Den är stabil nog att hoppa på så nu kan de köra på som tänkt”, skriver programledarnas presskontakt Molly Brunner i ett sms.

Ändringar i manus

Programledartrion valde också att göra ändringar i manus efter fredagens genrep, inför lördagens genrep. Inför David Sundins mellanakt peppas han av kollegerna Lina Hedlund och Linnea Henriksson. 

Men medan de två på fredagen sa att de visste hur rolig han skulle vara, så ändrade de sig till att bara stötta honom på lördagens genrep på eftermiddagen.

Programledarnas tuffa nätter efter sjukdomsbeskedet