Anders Nunstedts schlagersjua

Publicerad

••• Redan kvalificerade för final: Ace Wilder, David Lindgren, Wiktoria, Robin Bengtsson, Oscar Zia och Lisa Ajax.

••• På lördag är det dags för årets fjärde och sista delfinal, i Gävle.

••• Expressens schlagerkrönikör Anders Nunstedt har lyssnat in veckans sju bidrag i Melodifestivalen och serverar sina första intryck.

••• Molly Sandén, sedan tidig vinter utsedd till favorit att vinna hela tjottaballongen, tar täten i Gävle.

 • 1Molly Sandén "Youniverse"

  Foto: All Over Press/Pelle T Nilsson


  Nunstedt om låten: Först bubblar det av tropical house, sen börjar det powerånga av känslor - i en refräng som vill koka ihop Mariette och Loreen på en och samma gång.

  Det visste du inte: Molly har skrivit midtempoballaden tillsammans med sin sambo, Danny Saucedo.


 • 2Frans "If I were sorry"

  Foto: Janne Danielsson


  Nunstedt om låten: En tillbakalutad variant av Ed Sheerans hitkatalog. Borde ligga ypperligt till enligt årets melloprincip att allt som är ungt och påminner om radiohits går hem.

  Det visste du inte: Sju år gammal sjöng Frans in "Who’s da man?" - hyllningslåten till Zlatan Ibrahimovic.


 • 3Dolly Style "Rollercoaster"

  Foto: Sven Lindwall


  Nunstedt om låten: "Euphoria"-teamet Thomas G:son och Peter Boström ligger bakom denna edm-energiska flört med den yngre popgenerationen. Färgstarkt och lättrallat.

  Det visste du inte: Orginalmedlemmen Holly har med sig en ny Molly och en ny Polly. Same same but different.


 • 4Linda Bengtzing "Killer girl"


  Nunstedt om låten: Låtens "fräcka" tema ("Fifty Shades of Grey") får inte Bengtzing att plötsligt låta som Ellie Goulding. Det här är en aningen uppdaterad "Jag ljuger så bra".

  Det visste du inte: Första gången Linda själv är medkompositör till en schlager - då sjunger hon om smisksex.


 • 5Eclipse "Runaways"

  Foto: Janne Danielsson


  Nunstedt om låten: Meriterat gäng som inleder delfinalen med att klä den i spandex, tuffa riff och melodiös hårdrock i rakt nedstigande led från Europe och Def Leppard. Outsider.

  Det visste du inte: Eclipse har funnits sedan slutet av 90-talet och uppträder på Sweden Rock i sommar.


 • 6Panetoz "Håll om mig hårt"


  Nunstedt om låten: Dansvänlig partycharter som känns igen. Hög igenkänningsfaktor brukar inte vara något minus i den här tävlingen, men det här liknar repetition.

  Det visste du inte: Skriven av bland andra Jakke Erixson (Christina Aguilera m fl) och Jimmy Jansson (Lisa Ajax m fl).


 • 7Martin Stenmarck "Du tar mig tillbaks"

  Foto: Sanna Dolck


  Nunstedt om låten: En mognare och möjligen dammigare balladvariant av Darins "Ta mig tillbaka". Kryddad med "When a man loves a woman". Inte vad som funkat i årets mello.

  Det visste du inte: Revanschförsök med hjälp av låtskrivarbrorsan David Stenmarck, som skapade "Ladies night".


Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag